מתכונים ישראל

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

פרווה
בינוני סיר

מתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום של מורן תורג'מן, תודה לקבוצה האלופה של מורן תורג'מן האלופה.

לצד חלה חמה וטריה שזה הרגע יצאה מהתנור, מנהגבים את הרוטב של הדג שלנו..תמיד תמצאו אותו על שולחן שבת ובחגים. מתכון מנצח עם כל דג שרוצים דג ברוטב אדום פיקנטי טעים שכל אחד יכול להכין.

 

המתכון מתאים לכל סוגי הדגים! דג סלומון / מושט / טונה / נסיכה מרוקאי –

מרכיבים:

  • שמן קנולה
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • פרוסות גזר/תפו'א
  • 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות
  • 5 שיני שום
  • פלפל חריף למי שאוהב
  • חומוס
  • קורט כורכום
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים עד לגובה הדג
  • מרק עוף אפשר (מרכיבים טבעיים)
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הדגים בלימון ומעט מלח, אם זה טונה אז גם לשפוך מעל מים רותחים ולשטוף.
  2. בסיר לשים שמן ורצועות מגמבה, פרוסות גזר/תפו'א ולטגן מעט להוסיף 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות, שיני שום , פלפל חריף למי שאוהב, להוסיף חומוס, קורט כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומים רותחים עם כף מרק עוף (לכל הדואגות אני משתמשת במרק עוף עם רכיבים טבעיים בלבד!!).
  3. לבשל 20 דקות ואז להניח את הדגים השטופים ולהוסיף כוס ח'פ של שמן מעורבב עם כף פפריקה וכפית פפריקה חריפה למי שאוהב(בגלל הפפריקה זה יוצא חצי כוס שמן).
  4. להרטיב את הדגים עם הרוטב תוך כדי בישול ולבשל חצי שעה.
  5. לפזר מעל כוסברה קצוצה.

דג מרוקאי בסיר

בתאבון! תודה למורן האלופה

עוד מתכוני דגים שווים:

קציצות דגים ברוטב אדום >

סלמון בתנור עם קראסט פיסטוק >

מתכון לדניס בתנור עם עשבי תיבול >

דג לשבת – פילה ברוטב חריימה >

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהב!

מתכונים ישראל