גוזלמה - מאפה תורכי עם גבינות ותרד - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים ישראל