סירות חצילים במילוי בשר של סיגל פרץ ברמר - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

סירות חצילים במילוי בשר של סיגל פרץ ברמר

בשרי
בינוני כמות: 8

מנה נהדרת לפסח סירות חצילים במילוי בשר , מנה חגיגית וטעימה מקור המתכון אפייה ביתית סיגל ברמר חומרים ל- 10 מנות

מרכיבים

  • 5 חצילים שמנמנים באורך 13 ס"מ
  • 1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
  • 1 שן שום מגורדת
  • 600 גרם בשר טחון טרי
  • 1 עגבנייה אדומה ללא קליפה חתוכה לקוביות ללא נוזלים
  • 12 יחידות עגבניות שרי חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל חריף (אופציה )
  • 1 כף רסק (אני משתמשת ברסק משפורפרת)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה
  • 1/2 כוס צנוברים (אופציה)
  • 5 כפות שמן
  • לצלייה : 12 עגבניות שרי אדומות וצהובות מעט מלח גס

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל- 200 מעלות
    נרחץ היטב את החצילים נקלף חלק מקליפת החציל ונשאיר את החלק העליון של הגבעול , נחצה את החציל לחצי, נחתוך פסים לאורך ולרוחב בשר החציל .
  2. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה נשים כף שמן נבריש עם מברשת את נייר האפייה, נפזר מלח עם מלחייה על נייר האפייה (כ-1/2 כפית) נסדר את החצילים אחד ליד השני, החלק החצוי כלפי מעלה (לא לדאוג אם אין רווחים בין חציל לחציל אחרי האפייה החציל מתכווץ ), בעזרת מברשת נשמן את החצילים עם מעט שמן, נפזר מלח על כל חציל ונכניס לתנור ל1/2 שעה או עד שהחצילים אפויים היטב ורכים למגע , בזמן שהחצילים בתנור נכין את המלית.
  3. אופן הכנת מילוי:
    בסיר (רצוי טפלון) נשים 1/2 כוס צנוברים עם כפית שמן ונטגן קלות, נוציא את הצנוברים לקערית, נוסיף לסיר 3 כפות שמן , בצל קצוץ לקוביות קטנות, נטגן עד שהבצל שקוף, נוסיף פלפל חריף דום מגורד ובשר טחון, נצלה עד שהבשר מחליף את צבעו , נוסיף קוביות עגבנייה, קוביות עגבניות שרי, כף רסק עגבניות, נתבל ב-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית פפריקה מתוקה , נמשיך לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים לערבב מידי פעם , טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (לשמור כף לקישוט) ומחצית מכמות הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש, מניחים לקירור.
  4. ברגע שהחצילים מוכנים , מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בצד ל-10 דקות לקירור, מזיזים קצת את בשר החצילים לצדדים , שמים 2 כפות ממילוי הבשר על החצילים , מסדרים חצאי עגבניות שרי מסביב לחצילים, מפזרים על העגבניות גרגרי מלח בודדים, (במידה ורוצים לאפות את החצילים סמוך להגשה עוצרים בשלב הזה ומכניסים למקרר )
  5. חצי שעה לפני ההגשה לחמם תנור 200 מעלות, להכניס את החצילים לאפייה עד שהבשר מקבל צבע יפה והמילוי מבעבע, מוציאים מהתנור , מפזרים את יתרת הצנוברים, מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם לשולחן..

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים ישראל