fbpx

עוגת ביסקוויטים

Rate this recipe
-->

למתכון של meital_michaeli האלופה

meital_michaeli עוגת בסקוויטים פינוקים!!!!

מרכיבים:

  • 2 חב פתיבר פינוקים – 1 חום 1 לבן
  • 500 מל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות פודינג
  • חבילת מסקרפונה גרגירי וניל 250 גרם
  • ונס קפה פושר: 2 כפות גדושות נס, מים וחלב לפי הטעם

לגנאש:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 80 גרם שמנת מתוקה
  • לדיסקית השוקולד : 100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות שמן

אופן ההכנה – עוגת ביסקוויטים

קרם:

  1. בקערת מיקסר מקציפים: שמנת מתוקה, חלב, פודינג, אבקת סוכר, חלב ומסקרפונה. במהירות גבוהה לקבלת קרם יציב ונוח לעבודה – לא קשה מדי.
  2. ומכינים את הנס קפה הפושר- אפשר לשים איזה סוג קשה שתרצו ולהכין פשוט לפי הטעם – חזק / חלש.
  3. לוקחים רינג / תבנית מתפרקת. השתמשתי בקוטר 20. מניחים שקף בצדדים לחילוץ נוח יותר (לא חובה). פותחים חבילה אחת של פתיבר, טובלים 2 שניות בנס שלנו ומתחילים לסדר בצורה מעגלית בצידי התבנית שלנו כאשר הבסקוויטים עומדים ומתקבלת ״גדר״ בסקויטים.
  4. לוקחים מעט מהקצפת כל פעם בעזרת לקקן ומורחים שכבה אחיד על כל הבסקוויטים מסביב. מוסיפים שכבת בסקוויטים נוספת בצורה מעגלית ועושים את הכל שוב ושוב באותה הצורה, בסקוויטים- קרם – בסקוויטים קרם וחוזר חלילה עד שמתקבלת לנו צורת ספירלה.
  5. את הקרם שנשאר לנו מניחים מעל העוגה ומשטחים בעזרת פלטה. מעבירים למקפיא לשעתיים שלוש לפחות ולאחר מכן מכינים את הגנאש.

לגנאש: ממיסים שמנת מתוקה+ שוקולד חלב במיקרו בפולסים של 30 שניות לקבלת תערובת חלקה ומוזגים מעל העוגה. מעבירים למקפיא לשעה נוספת.

מקשטים כרצונכם.

למי שבא להכין דסקית ספירלה כמוני ויש לו במקרה תבנית כזאת בבית:

  1. ממיסים במיקרו בפולסים שוקולד ו2 כפות שמן רגיל
  2. מוזגים לתבנית הספירלה. מכניסים למקפיא ל10 דק ולאחר מכן מחלצים בעדינות ומניחים מעל העוגה כרצונכם.

 

*העוגה נשמרת במקפיא אוכלים אותה ממש כמו גלידה. מוציאים חצי שעה לפני ההגשה.

*אפשרי להכין גם כעוגת בסקוויטים רגילה ולהשכיב את הבסקוויטים למי שבא פחות להשקיע

*למי שבא להתפנק פחות -אפשרי להשתמש בבסקוויטים רגילים😝

דרגו את המתכון

Rate this recipe

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו