עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת

*מומלץ להכין את הגנאש לפי הכנת העוגה מכיוון שלוקח לו מעט יותר זמן להתייצב. (רדו לסוף המתכון)

תבנית:

  • לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
  • כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)

מצרכים:

לתחתית:

  • שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • אפשר מעל לפזר פיסטוקים קלויים

למלית:

  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור/קמח

לגנאש פיסטוק:

  • 150 גר’ שוקולד לבן
  • 150 גר’ שמנת מתוקה
  • 60 גר’ מחית פיסטוק
  • לקבלת צבע ירוק כמו בתמונה אפשר להוסיף 2-3 טיפות צבע מאכל ירוק

קישוט מעל העוגה:

  • 20 גר’ פיסטוקים גרוסים
  • אפשר שערות חלבה מי שרוצה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל מפזרים פיסטוקים.
  2. למלית להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית.
  3. לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)

לציפוי הגנאש מעל העוגה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בתוך קערה. מוסיפים לשם גם את מחית הפיסטוק. מרתיחים את השמנת ומוזגים ישירות לקערה. מערבבים קצת ואז טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
  2. מעבירים לתוך קערה ומכסים את פני שטח הגנאש בניילון נצמד. נותנים לגנאש להתייצב בטמפרטורת חדר קרירה, מומלץ לכמה שעות או אפילו לילה.

תודה לגנאש הפיסטוק מגיע מהאתר cake-lab.org (ויש שם עוד המון דברים שווים!!)

 

טיפ של cake-lab:

כדאי לתת לגנאש להתייצב קצת קודם, כדי שתהיה מריחה קלה יותר. הייתי נותן לגנאש להתייצב בטמפרטורת חדר קרירה לכמה שעות לפני המריחה.אז בגדול, להכין קודם את הגנאש, לכסות בניילון נצמד ולשמור בצד. בינתיים להכין את עוגת הגבינה. עד שהיא תהיה מוכנה לשלב המריחה הגנאש יהיה מוכן גם.

לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:

על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

אולי תאהבו גם >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

 

המתכון והתמונות בלעדי למתכונים ישראל נא לא להעתיק ללא אישור בכתב.

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים ישראל