עוגת מוס פיסטוק, פטל ושוקולד לבן

חלבי
בינוני
-->

למתכון של עדן רווח האלופה

מצרכים:

•קראמבל-

  • 120 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 120 גרם קמח לבן מנופה
  • 120 גרם שוקולד לבן+60 מל שמנת להקצפה 38% השף הלבן

•מוס פיסטוק-

  • 4 גרם גלטין
  • 20 מל מים קרים
  • להמסה-100 גרם שוקולד לבן+100 גרם שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • להקצפה-350 גרם שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 30 גרם מחית פיסטוק

•מוס גבינתי ופטל-

  • 3 גרם גלטין
  • 15 מל מים קרים
  • להמסה-80 גרם שוקולד לבן+80 גרם שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • להקצפה-300 גרם שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 200 גרם קרם פרש השף הלבן
  • 40 גרם פטל קצוץ

•לגנאש- 150 גרם שוקולד לבן+50 גרם שמנת להקצפה 38% השף הלבן

 

אופן ההכנה:

•קראמבל-

  1. מערבלים במעבד מזון את הסוכר+קרם+חמאה, מעבירים למגש עם נייר אפייה ואופים על 180 מעלות עד להזהבה קלה.
  2. לאחר שהקראמבל אפוי מפוררים לקערה, ממיסים את השוקולד+השמנת ומערבבים עם הקראמבל.
  3. משטחים את הקראמבל לרינג קוטר 20 עם שקף בגובה 8 סמ ומכניסים למקפיא.

•הכנת מוס פיסטוק-

  1. מערבים את הגלטין והמים ביחד ומניחים בצד, ממיסים את השוקולד הלבן+השמנת בפולסים, מקציפים את הכמות הגדולה יותר של השמנת למרקם יוגורט.
  2. לאחר שהצבת גלטין התייצבה אנחנו מחממים אותה 20 שניות במיקרוגל (להמסה מלאה) ולאחר מכן מערבבים עם תערובת השוקולד הלבן.
  3. בזרם דק מוסיפים לקערה המיקסר עם השמנת שהקצפנו את תערובת השוקולד יחד עם מחית הפיסטוק.
  4. שופכים לתוך הרינג ומכניסים למקפיא למשך 30-40 דקות.

•הכנת מוס גבינתי ופטל-

  1. חוזרים על אותה הפעולה של המוס פיסטוק רק שהפעם לאחר שהמוס מוכן נוסיף אליו את הקרם פרש ואת הפטל ונערבב בקיפולים.

•לאחר שהעוגה קפואה לחלוטין ממיסים בפולסים את המצרכים לגנאש, שופכים מעל המוס ומקשטים כרצונכם😇

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו