עוגת סופלה ללא גלוטן

חלבי
קצר
-->

מתכון של עדן רווח

עוגת סופלה-4 מצרכים בלבד וללא גלוטן!😱

מצרכים :

  • 4 ביצים
  • כף סוכר לבן
  • 120 גרם חמאה
  • 230 גרם שוקולד מריר

*מעל מרחתי נוטלה, אפשר גם רק אבקת סוכר או גנאש .

•אופן ההכנה :

  1. ממיסים את השוקולד המריר+חמאה בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה, מקציפים את הביצים+סוכר לקצף מהיר, יציב וגבוה על מהירות גבוה .
  2. לאחר שתערובת החמאה+שוקולד קצת התקררה מוסיפים לתוכה 1/4 מכמות תערובת הביצים שהקצפנו ומערבבים בקיפולים, לאחר מכן מעבירים את כל תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומערבבים בזהירות בקיפולים עם לקקן .
  3. עוטפים רינג קוטר 18 בנייר כסף (בשביל שהבלילה לא תדלוף, משמנים ומרפדים בנייר אפייה כמו בתמונות שצירפתי, משמנים את נייר האפייה ומעבירים את כל הבלילה לתוך הרינג .
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 170 מעלות למשך 20 דקות, לאחר מכן פותחים את התנור מניחים מעל הרינג נייר אפייה ואופים עוד 10 דקות (סהכ 30 דקות), להיזהר לא לאפות יותר מידי כי היא תצא יבשה!
  5. כשמוציאיםאת העוגה מהתנור היא רוטטת, זה בסדר .היא תצא גבוהה ותרד כשתתקרר, חשוב להכניס את העוגה לקרור לפחות 8 שעות לפני שחותכים ממנה כי היא צריכה להתייצב (אני הכנסתי לילה קודם) .
  6. לאחר שהיא התייצבה שפכתי מעל נוטלה (הגזמתי!) תשימו קצת כי זה יוצא כבד מידי .

*ממליצה לחמם במיקרוגל חתיכה מהעוגה לפני שאתם אוכלים, אני אהבתי יותר כשהיא חמה .

 

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו