fbpx

עוגת תמרים , פקאן , דבש וענני קצפת

Rate this recipe
חלבי
קצר
-->

מתכון  לעוגת תמרים , פקאן , דבש וענני קצפת

מרכיבים:

  • 5 ביצים
  • 150 סוכר 3/4 סןכר
  • קורט מלח
  • 100 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • קופסת ממרח תמרים- 450 גרם
  • כוס שמן חדפ 150 מל
  • 300 קמח – 2 כוסות גדושות
  • שקית אבקת אפיה
  • חופן פקאן טבעי קצוץ

לסירופ סוכר ודבש :

  • כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות דבש

לענני הקצפת מעל העוגה:

  • 400 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל

אופן הכנה – עוגת תמרים , פקאן , דבש וענני קצפת (מתאים לתבנית אפייה בקוטר 24-26)

  1. בקערה גדולה טורפים ידני ביצים סוכר ומלח בעזרת מטרפה, מוסיפים את השמן, הדבש וממרח התמרים וממשיכים לטרוף עד לאיחוד, מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומאחדים בעזרת לקקן בתנועות קיפול, קוצצים גס פקאן טבעי ומערבבים.
  2. את בלילת העוגה מעבירים לתבנית משומנת קלות עם דפנות נייר אפייה בצדדים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות 40-45 דק (הריח שנוצר בבית בזמן האפיה הוא מגרה בטירוף), עד שנועצים פנימה קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים. ובזמן הזה מכינים את סירופ הסוכר והדבש.

לסירופ הסוכר:

  1. בקלחת שמים: מים סוכר ודבש ומביאים לרתיחה על גז עם להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד-הסירופ מוכן כשהסוכר נעלם – התהליך הזה לא קורה יותר מ2-3 דקות
    *את הסירופ חשוב להכין ברגע שהעוגה נכנסת לאפיה כדי שהוא יספיק להתקרר ונוכל למזוג אותו מעל העוגה הקרה
  2. לאחר שהעוגה מוכנה נועצים בה חורים בעזרת שיפוד ומוזגים מעל את סירופ הסוכר שהכנו. מצננים את העוגה שעתיים במקרר שתספוג את הנוזלים ומכינים את הקצפת.

לקצפת האווירירית מעל:

  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את שמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג וניל ומקציפים לקבלת קצפת יציבה (אך לא מדי) ונוחה לזילוף, מעבירים לצנטר חלק ומזלפים עננים, מקשטים במעט פקאנים שלמים/אגוזים אחרים כרצונכם, חותכים מגישים ונהניייים. העוגה נשמרת במקרר.

*אפשרי להחליף את האגוז פקאן באיזה אגוז שאוהבים
*לאופציה פרווה-להחליף את השמנת מתוקה בצמחית

 

למתכון של meital_michaeli האלופההה❣️

דרגו את המתכון

Rate this recipe

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו