עוגת תפוזים הפוכה ומפנקת של דבי ואזנה - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

עוגת תפוזים הפוכה ומפנקת של דבי ואזנה

פרווה
בינוני כמות: עוגה

מרכיבים:

  • 2 תפוזים גדולים חתוכים עם הקליפה לפרוסות דקות.
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • 3 ביצים
  • כוס ורבע סוכר חום 
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית קליפת תפוז מגורר
  • חצי כוס שמן זית
  • כוס קמח
  • חצי שקית א.אפייה
  • חצי כוס שקדים טחונים
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כוס המים שלנו עם הסוכר ופרוסות התפוזים שלנו בערך 10 דקות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה.
  3. מערבבים בקערה את ה2/3 מיץ תפוזים עם הקליפת תפוז וחצי כוס שמן הזית ומוסיפים לתערבות הביצים תוך כדי הקצפה.
  4. מערבבים את כוס הקמח, א.אפייה, שקדים טחונים, קורט מלח ומוסיפים לתערובת הקצפת הביצים שלנו.
  5. מרפדים תבנית אפייה 24" ומסדרים את התפוזים בתחתית. מעל שופכים את התערובת בחום של 170 מעלות בערך 50 דקות עד שקיסם יצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור נותנים להצטנן בצד. הופכים על צלחת ומסירים בעדינות את נייר האפייה.

טיפ: העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים!

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים ישראל