מתכונים ישראל

פחזניות קראמבל במילוי קרם וניל – עדי שושן

חלבי
60 דק' ~ כ15 קטנות

חומרים:

לבצק רבוך-

  • 125 גרם מים
  • 125 גרם חלב
  • 120 גרם חמאה חתוכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כף סוכר
  • 140 גרם קמח
  • 4 ביצים

לקראמבל:

  • 70 גרם חמאה
  • 90 גרם סוכר
  • 90 גרם קמח

למלית וניל-

  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו.
    בסיר שמים מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
    מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת, מערבבים היטב עד לקבלת רביכה אחידה.
  2. מחזירים לאש בינונית ומבשלים עוד כדקה תוך ערבוב עד שהבצק אחיד ונפרד מדפנות הסיר.
  3. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה- בינונית כ-5 דקות עד שהתערובת מתקררת ונעימה למגע.
  4. מוסיפים את הביצים (4 ביצים טרופות) בהדרגה! תוך כדי ערבול המיקסר.
    בסיום יש לבדוק אם הגעתם למרקם סמיך ודביק.
  5. (בדיקת המרקם- עושים את "מבחן האצבעות", ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן, סימן שהבצק מוכן במידה ולא, יש להוסיף רבע ביצה טרופה )
    את הבצק מעבירים לשק זילוף (עם צנטר עגול במידה ורוצים קראמבל מעל.
    ניתן צנטרמשונן- לפי הצורה הרצויה ליצירת הפחזניות.

הכנת הקראמבל:

  1. מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד להתגבשות בצק.
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי של כ-2 מ"מ ומניחים על קרש ומקפיאים כ-10 דק'.
    מוציאים מההקפאה ומסירים את הנייר העליון וקורצים עיגולים מעט יותר גדולים מהעיגולים שזילפתם מהבצק רבוך.
    מניחים כל עיגול של בצק קראמבל מעל הבצק הרבוך שזילפתם.

אפיה:

  1. מעבירים את התבניות לתנור ומיד מכבים את התנור.
  2. לאחר רבע שעה מפעילים שוב את התנור על 170 מעלות במצב טורבו.
  3. ואופים 15-10 דקות עד לקבלת פחזניות זהובות.
    במהלך האפייה יש לפתוח את התנור פעמיים- בכל פעם לכמה שניות, כדי לאפשר לאדים לצאת.

מצננים את הפחזניות.

הכנת המילוי:

  1. מקציפים את שמנת יחד עם הפודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

מילוי והרכבה:

  1. יש לחתוך את החלק העליון של כל פחזנית.
  2. בחלק הגדול שלה יש למלא בקצפת הוניל (לזלף עם צנטרמשונן) ולסגור מעל עם החלק הקטן העליון שחתכנו.

יש לפזר מעל אבקת סוכר.

בתיאבון 😍

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהב!

מתכונים ישראל