מתכונים ישראל

פריקסה

פרווה
קצר

מתכון של ron.food 💓

מתכון לפריקסה

מרכיבים:

  • קילו קמח חיטה לבן רגיל מנופה
  • כפית סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • כף מלח
  • כף וחצי אלכוהול .. כל וודקה נקייה של 40% תעשהא העבודה ( מונע מהשמן מלהיכנס לבצק )
  • מים בערך 500 מ״ל
  • שליש כוס פלסטיק חדפ שמן

אופן ההכנה:

  1. הכי פשוט בעולם לערבב קמח עם שמרים וסוכר ביחד ללוש לערבוב קל , להוסיף את השמן והאלכוהול ולהתחיל לישה ..
  2. תוך כדי להוסיף את המים בהדרגה כד שייווצר בצק שלא נדבק לדפנות המיקסר .. שלא יהיה דביק מידיי אם הוא דביק להוסיף מעט קמח
  3. אחרי 5 דק לישה להוסיף את המלח וללוש עוד 2 דק
  4. לתת לבצק לתפוח בכלי שלו מכוסה בניילון נצמד ומגבת עד להכפלת נפח בערך שעה
  5. אחרי שעה להעביר את הבצק למשטח ולחלק לחלקים שווים בגודל של הפריקסה שרוצים
    לי יצאו 16 חתיכות
  6. כל חתיכה לרדד מעט וליצור אליפסה משוטחת מעט כמו בתמונות
  7. להניח על נייר אפייה ולכסות במגבת , לתת עוד בערך חצי שעה תפיחה
  8. מכאן נשאר להכניס את הבצקים לשמן חם עמוק מ2 הצדדים בערך 40 שניות – דקה כל צד
    שימו לב שהשמן לא רותח ומאידך שהוא לא קריר
  9. להוציא ולמלא בכל מה שרק מתחשק לכם
    אני שמתי תפוא , ביצים קשות, עגבנייה מלפפון ירוק/חמוץ, כרוב , חציל מטוגן מטבוחה , לימון כבוש, טונה
    לחם רך בטירוף וטעים למות
    תהנו ❤️

 

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהב!

מתכונים ישראל