קישואים ממולאים בורגול

פרווה
בינוני
-->

מתכון של anat_elisha_kitchen

📷https://bit.ly/3e2hrKb

קישואים עגולים ממולאים/anat_elisha_kitchen

המרכיבים:

  • 6-8 קישואים עגולים צהובים/ירוקים
  • כוס בורגול מושרה ב 3 כוסות מים חמים לחצי שעה( מסננים לאחר מכן)
  • כוס עדשים ירוקות מסוננות ( להשרות במי ברז לחצי שעה)
  • שקית ערמונים בוואקום קצוצים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • רבע צרור נענע
  • גבעול סלרי שלם קצוץ
  • שן שום מגורדת
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון, כפית שטוחה בהרט, מלח, רבע כפית כמון, כף מיץ לימון, 2 כפות סילאן טבעי
  • 5 כפות שמן זית

למילוי:

  • תוכן הקישואים ( סוחטים וקוצצים)
  • 1 בצל קצוץ
  • רבע צרור נענע
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ( עם העלים)
  • קופסאת עגבניות קצוצות ( שימורים)
  • כף פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון, כפית שטוחה בהרט , 2 כפות סילאן טבעי, כף מיץ לימון.
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הקישואים ומייבשים. חותכים את החלק העליון ומניחים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן הקישואים ומניחים במסננת בצד.

להכנת המילוי:

  1. מחממים שמן ומטגנים את הבצל במשך כ 10 דקות. מוסיפים שן שום מגורדת ואת שאר מרכיבי המילוי. מערבבים בין לבין ומוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב ולאחר כ 3 דקות מסירים מן הלהבה.

מכינים את הרוטב:

  1. מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 10 דקות ומוסיפים השום. מערבבים היטב ומוסיפים את תוכן הקישואים. לאחר כ 5 דקות מוסיפים את הירק הקצוץ ולאחר מכן את העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים עוד 10 דקות.
  3. ממלאים את הקישואים במילוי סוגרים עם ה ״מכסה״ שלהם ומסדרים בסיר. שופכים מעליהם את הרוטב ומכסים ברדיד אלומניום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה. מסירים את רדיד האלומניום ומשאירים עוד כרבע שעה להשחמה קלה. בהצלחה❤️

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו