רולדת פיסטוק עם קרם שמנת

חלבי
קצר
-->

למתכון של meital_michaeli האלופה

מרכיבים:

(נמדד בכוס חד פעמי לשתיה חמה)

  • 120 גרם סוכר – חצי כוס
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • כף שמנת חמוצה
  • 50 גרם פיסטוק טחון-דק ככל האפשר
  • 100 גרם קמח
  • חצי שקית אבקת אפיה
  • כף גדושה מחית פיסטוק

למלית קרם שמנת:

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות גבינת שמנת 30%
  • חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים, סוכר ומלח 4-5 דקות על מהירות גבוהה לקבלת קצף בהיר ותפוח מעט. מוסיפים פנימה כף שמנת חמוצה ומקציפים כחצי דקה שוב. מוסיפים פנימה את היבשים:פיסטוקים טחונים, קמח ואבקת האפיה ומקפלים בעדינות. מוסיפים כף גדושה של מחית פיסטוק ומקפלים.
  2. מעבירים את הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה משומנת היטב!
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות 10-12 דק (מצב אפיה רגיל) עד שהרולדה הופכת ספוגית ונעימה למגע.
  4. מוציאים מהתנור מצננים חמש דקות (הרולדה מתקררת די מהר), מניחים מעל נייר אפיה והופכים בעדינות, לאחר שהפכנו את הרולדה מורידים את שכבת נייר האפיה אותה הכנסנו לתנור. חותכים מעט שוליים לצורה מלבנית ועוברים להכנת המלית.
  5. למלית קרם שמנת:
    בקערת מיקסר מקציפים את כל המרכיבים יחד מלבד הפיסטוקים לקבלת קרם נוח ויציב אך לא מדי, מוסיפים פנימה פיסטוקים קצוצים ומקפלים. מעבירים בעזרת פלטה את הקרם ומשטחים בצורה אחידה מעל הרולדה שלנו ובעזרת נייר האפיה מגלגלים לרולדה. מכניסים למקפיא לשעתיים
  6. ומכינים גנאש פיסטוק מ:
    150 שוקולד לבן
    50 מל שמנת מתוקה
    בפולסים במיקרו עד להמסה מלאה של השוקולד, מוסיפים פנימה כפית מחית פיסטוק ומצננים במקרר כ10 דקות.
  7. לאחר 10 דקות יוצקים את גנאש הפיסטוק מעל הרולדה, מעטרים את הרולדה כרצונכם עם פיסטוקים/פירות העונה ומגישים!

*הרולדה נשמרת במקרר לאחר ההכנה
*במקום הגנאש אפשרי לפדר מעט אבקת סוכר ופירות העונה לבחירתכם

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו