-->עוגת שמרים במילוי מסקרפונה,קרם פרש ופטל
עוגת שמרים במילוי מסקרפונה,קרם פרש ופטל
למתכון של עדן רווח האלופה
eden_revah_shalom שמרים במילוי מסקרפונה וקרם פרש&פטל🍬
מצרכים:
*לבצק-
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- 100 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)
- 8 גרם מלח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 2 ביצים (110 גרם)
- 60 גרם סוכר לבן
- 185 מל חלב פושר
*למלית גבינה ופטל-
- קופסת מסקרפונה COLLECTION (250 גרם)
- קרם פרש השף הלבן (200 גרם)
- חלמון 1
- 50 גרם חמאה רכה
- 110 גרם סוכר לבן
- 50 גרם קונפלור
- 50 גרם פטל טחון
- חצי כפית מחית וניל/חצי מקל וניל
*לפזר לאחר המריחה-200 גרם מטבעות שוקולד לבן
•אופן ההכנה:
*בצק-
- לשים במיקסר עם ווש לישה את הקמח+סוכר+שמרים, מוסיפים את שאר המצרכים מלבד המלח, לאחר 3 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים את הלישה לפחות 8-10 דקות נוספות.
- מעבירים לקערה ועוטפים בניילון נצמד, נותנים לבצק התפחה של שעה ולאחר מכן לשים ושוב התפחה נוספת של שעה (אופציה להתפיח יום קודם במקרר).
*הכנת המלית-
- מערבבים את כל המצרכים יחדיו.*לאחר שהבצק סיים את ההתפחה והמילוי מוכן אנחנו משמנים רינג עגול קוטר 22+תבנית אינגליש.
- מחלקים את הבצק ל-650 גרם בצק (לרינג העגול)+340 גרם בצק לפס אינגליש.
- פותחים את שני הבצקים למלבנים דקים ומורחים כמות יפה של המלית, מפזרים מטבעות שוקולד לבן, מגלגלים לרולדה וחותכים בשביל ליצור שושנים בתבניות, מניחים אותן ברינג/אינגליש ומניחים את המגש מכוסה להתפחה של 25-30 דקות.
- לאחר מכן מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות אפייה רגילה למשך 25 דקות בערך, תשימו לב לפי הצבע.
*הכנת סירופ סוכר-
- 120 גרם סוכר+120 מל מים, מביאים לרתיחה ומברישים בנדיבות את השמרים כשהם יוצאים מהתנור והסירופ קר או ההפך.
•חשוב לציין שלאחר האפייה חלק מהמלית נספג בבצק, לא רואים אותה והטעם פשוט מטורף!