אוזני המן מתכון מעולה וקל להכנה !
מצרכים:
- 150 גרם אבקת סוכר
- 3 חלמונים
- 3 כוסות קמח
- 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
למלית האגוזים:
- 1 כוס חלב
- 25 גרם חמאה
- 1/3 כוס פרורי עוגיות
- 270 גרם אגוזים טחונים
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים במעבד מזון את הקמח יחד עם אבקת הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית.
- מוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים ומעבדים בפולסים עד לקבלת גוש בצק. אפשר להוסיף קצת מים עם הבצק יוצא מעט יבש.
- מוציאים את הבצק ומניחים במקרר בין שעה לשעתיים עטוף בניילן נצמד!
- מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה. על משטח עבודה מקומח מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן בעובי 3-4 מ”מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס רגילה.
- להכנת המלית:
- מביאים לרתיחה את החלב, החמאה והסוכר. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את האגוזים, מבשלים רבע שעה עד שהתערובת מסמיכה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את פרורי העוגיות ומניחים להכל להצטנן.
- מניחים כפית ממילוי האגוזים על כל עיגול בצק. מקפלים כל עיגול לצורה של אוזני המן.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים כ-15 דקות עד שהן מזהיבות קלות. מצננים ומגישים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר למי שאוהב.
בתאבון!