fbpx

בורקס בשר טחון וערמונים ב-7 שלבים

בשרי
Prep: בינוני |

בורקס בשר עשיר בטעמים

המרכיבים לברוקס בשר:

  • חבילת בצק פילאס תורכי מופשרת במקרר!
  • 500 גרם בקר טחון( מס 2)
  • 4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
  • שקית ערמונים
  • 6-7 פטריות טריות קצוצות
    תבלינים:
  • מלח, פלפל, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית מחוקה בהרט, חצי כפית כמון
    רבע כוס שמן זית/קנולה
    לרוטב:
  • 400 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים בינונים חתוכים לרצועות דקיקות
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • מלח, פלפל, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה, רבע
  • כוס שמן
    להסמכה:
    כף גדושה קמח מהולה בחצי כוס מים

אופן ההכנה – בורקס בשר טחון וערמונים:
מילוי לבורקס בשר:

  1. מחממים סיר רחב ומניחים את רצועות הבצל. מאדים ללא שמן ותוך כדי ערבוב במשך כ 7-8 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים לטגן עוד 10 דקות.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים. קוצצים ומוסיפים את הערמונים והפטריות ואת כל התבלינים.
  3. מערבבים היטב ומוודאים שאין נוזלים. מצננים היטב.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לפי הצורך. או ריבועים לבורקסים אישיים או לרולדות. ממלאים בבשר וסוגרים היטב. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
  5. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה.
    מכינים את הרוטב:
  6. מחממים סיר עם שמן ומניחים את רצועות הבצל. מטגנים עד הזהבה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף וממשיכים לטגן עד שכל הקוביות מזהיבות קלות. חותכים את הפטריות (איך שבא לכם) ומוסיפים לסיר. מתבלים ומערבבים היטב. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
  7. מבשלים כ 10 דקות עם מכסה סגור. מוהלים כף כדושה קמח בחצי כוס מים( מוודאים שאין גושים!) מוסיפים לסיר ומיד מערבבים. מבשלים עוד כ 5 דקות ובתאבון❤️

 

נסו עוד מתכונים באתר שלנו:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

anat_elisha_kitchen

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.