fbpx

בורקס טורקי ב-20 דקות

חלבי
Prep: קצר |

בורקס טורקי מהיר ואחד הטעימים שתאכלו, ומבטיחה שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות🌾​
​מרכיבים:
לבצק של הבורקס טורקי

  • חצי קילו קמח מנופה​
  • 300 מ״ל מים ​
  • כף חומץ​
  • כף שמן קנולה ​
  • כפית מלח ​
  • חמאה ושמן לפתיחת הבצק​

    לתערובת הגבינות ​
  • 130 גרם גבינה צהובה מגורדת ​
  • 15 גרם קשקבל מגורד ​
  • 15 גרם פרמזן מגורד ​
  • גביע גבינת שמנת ​
  • שלוש כפות גבינה לבנה ​
  • 80 גרם בולגרית ​
  • ביצה ​
  • מלח לפי הטעם ​
  • בטטה ​

    אופן הכנה בורקס טורקי: ​
  1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק.​
    לשים במשך 5 דקות במהירות בינונית. ​
  2. מחלקים את הבצק ל10 כדורים שווים (לדייקנים כמוני 80 גרם בערך כל כדור) ​
  3. משמנים את המשטח ואת הידיים ופותחים את הכדורים למלבן. מורחים מעל גוש חמאה בנדיבות, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים (דפדפו וראו בסרטון הדגמה) ​
  4. לאחר שפתחתנו את כל הכדורים מעבירים לתבנית, משמנים מעט מלמעלה כדי שהבצק לא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה. ​
  5. לאחר חצי שעה פותחים שוב את הכדורים באותה דרך כמו שעשינו בפעם הראשונה ושוב משמנים, מכסים ולמנוחה של עוד חצי שעה. ​
  6. בינתיים מתחילים להכין את תערובת הגבינות והבטטה. שוטפים את הבטטה היטב, מחוררים בעזרת מזלג ושמים על צלחת עם מעט מים, מכניסים למיקרו ל10 דקות בערך עד שהבטטה רכה לגמרי. מצננים אותה מעט, מקלפים ומועכים בעזרת מזלג.​
  7. מערבבים את כל הגבינות, הביצה והמלח בקערה.​
    עכשיו יש לכם שתי אופציות✌🏼 ​
    אני חילקתי את המילוי שלי חצי עם בטטה וחצי רק גבינות. כלומר להעביר מחצית מתערובת הגבינות לקערה נפרדת ולערבב עם הבטטה וכך יש לי שתי מילויים שונים. ​
    אופציה שנייה פשוט לערבב את הבטטה עם כל תערובת הגבינות. ​
    באופן כללי המילוי הוא לגמרי המלצה ואין חוקים לגבי הכמויות של הגבינות, אתם לגמרי יכולים למלא בכל דבר אחר שבא לכם… תפו״א, בטטה, פיצה, תרד וגבינות, רק גבינות וכ׳ו… לשיקולכם🤍​
    מעבירים את התערובת של המילוי לשקית זילוף (לא חובה אפשר גם להעזר בכף) ​
  8. לאחר מנוחה נוספת של הבצק, משמנים שוב את משטח העבודה ובעזרת מערוך פותחים כל כדור למלבן דק ושקוף (לא להבהל אם הבצק ניקרע זה בסדר- ראו בסרטון)​
  9. מזלפים פס של המילוי לרוחב בתחילת המלבן, מקפלים משני הצדדים כדי שלא יברח המילוי, מגלגלים לנחש ויוצרים שבלול. ​
  10. מעבירים את הבורקסים לתבנית עם נייר אפייה ​
    מורחים מעל ביצה מהולה בקצת מים ומפזרים שומשום. ​
  11. אופים על חום של 190 מעלות במצב סטטי במשך 40 דקות או עד להשחמה.

 

למתכונים טעימים נוספים באתר:

לביבות בטטה

עוגת היער השחור

קונכיות פסטה ממולאות בגבינה

 

חפשו אותנו באינסטגרם ובפייסבוק:

לאינסטגרם שלנו לחצו כאן

לפייסבוק שלנו לחצו כאן

 

 

 

מתכונים גלאדוט

למתכון של galadut

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.