בוקר טוב זה בוקר עם בייגל ירושלמי ביתי ולאבנה🥨
מרכיבים:
•מצרכים לבצק –
*כוס מדידה חד״פ (שתייה קרה), 4 יח בינוניות.
- 3 כוסות קמח לבן מנופה
- כף וחצי סוכר לבן
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- כוס ורבע חלב פושר
- חצי כפית מלח
•אופן ההכנה –
- מערבבים בקערת את הקמח+סוכר+שמרים, מוסיפים את השמן+החלב , מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את המלח, לשים עד לאיחוד וממשיכים ללוש היטב .
- *אפשר ואפילו מומלץ להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה ולאחר שהוא אחיד להמשיך ללוש 6-7 דקות (פשוט לא יכולתי להפעיל את המיקסר כי לירן ישן🤫).
- נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך שעה ולאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 כדורים , יוצרים גומה באמצע הבצק ומתחילים לפתוח אותה לצורת אליפסה (כמו בייגל ירושלמי)
- מניחים על מגש עם נייר אפייה ונותנים לבצק התפחה נוספת למשך 20 דקות .
- לאחר מכן מברישים בביצה ומפזרים הרבה שומשום ומלח גס, אפשר להוסיף גם זעתר.
ומכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 180 מעלות למשך 15-20 דקות .
לאחר שהבייגל יוצא מהתנור מברישים בשמן זית 🥨
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של עדן רווח האלופה
Category: