fbpx

בייגל ירושלמי ב-5 שלבים

חלבי
Prep: בינוני |

בוקר טוב זה בוקר עם בייגל ירושלמי ביתי ולאבנה🥨

מרכיבים:
•מצרכים לבצק –
*כוס מדידה חד״פ (שתייה קרה), 4 יח בינוניות.

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • כף וחצי סוכר לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס ורבע חלב פושר
  • חצי כפית מלח

•אופן ההכנה –

  1. מערבבים בקערת את הקמח+סוכר+שמרים, מוסיפים את השמן+החלב , מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את המלח, לשים עד לאיחוד וממשיכים ללוש היטב .
  2. *אפשר ואפילו מומלץ להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה ולאחר שהוא אחיד להמשיך ללוש 6-7 דקות (פשוט לא יכולתי להפעיל את המיקסר כי לירן ישן🤫).
  3. נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך שעה ולאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 כדורים , יוצרים גומה באמצע הבצק ומתחילים לפתוח אותה לצורת אליפסה (כמו בייגל ירושלמי)
  4. מניחים על מגש עם נייר אפייה ונותנים לבצק התפחה נוספת למשך 20 דקות .
  5. לאחר מכן מברישים בביצה ומפזרים הרבה שומשום ומלח גס, אפשר להוסיף גם זעתר.
    ומכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 180 מעלות למשך 15-20 דקות .
    לאחר שהבייגל יוצא מהתנור מברישים בשמן זית 🥨

 

 

עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

מתכון של עדן רווח האלופה

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.