fbpx

בלינצ’ס מקמח תפוח אדמה כשר לפסח במילוי כבד עוף וצנוברים

Recipe by
בשרי
Prep: בינוני | | Servings: 16

מרכיבים ל16 – יחידות – מתכון של דורית אלישע האלופה!

לבלינצס-

  • 6 ביצים
  • 4 כפות גדושות קמח תפו”א
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • מלח פלפל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מילוי-500 גר’ כבד עוף
  • 2 בצלים
  • חצי סלסילה פטריות טריות
  • 50 גר’ צנוברים קלויים

לטיגון-

  • 2 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • קורנפלקס כשר לפסח / פרורי מצה

לרוטב-

  • כף שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי סלסילה פטריות
  • שן שום כתוש
  • 1 כוס מים
  • חצי כפית קמח תפו”א
  • חצי כפית רוטב פטריות
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

להכנת הבלינצס-.

  1. לערבב היטב ביצים,קמח תפו”א,שמן מים מלח פלפל.
  2. פטרוזיליה קצוצה.
  3. במחבת טפלון 22-24.
  4. למרוח עם נייר סופג שמן בחום בינוני גבוה עם מצקת, לטגן כל צד 20 שניות. (לערבב טוב לפני כל טיגון הקמח שוקע).
  5. אין צורך להוסיף שמן ליתר הבלינצס-.
  6. להניח על מגבת מטבח ולכסות (ניתן לשמור 3 ימים במקרר לפני המילוי).

מילוי-

  1. לצלות על האש את הכבדים להורדת הדם.
  2. לטגן 2 בצלים קצוצים להוסיף חצי סלסילה פטריות טריות חתוכות ולהמשיך לטגן עד לבישול מלא של הכבדים לקרר.
  3. לקצוץ במגימיקס או עם סכין על קרש חיתוך. להוסיף את הצנוברים. ולמלא כל בלינצ’ס ב-2 כפות מהמילוי לסגור בצדדים .
  4. לטבול בביצה ובשבבי קורנפלקס מרוסקים.נלטגן לצבע זהוב.(אין צורך בשמן עמוק).

רוטב-

  1. לטגן בצל קצוץ. להוסיף שן שום כתושֿ ואת הפטריות החתוכות לעוד טיגון של 3 דקות.
  2. לערבב כוס מים עם חצי כפית קמח תפו”א וחצי כפית רוטב פטריות. קורט מלח ופלפל.
  3. להנמיך להבה עד שמתחיל להסמיך.

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.