מרכיבים ל16 – יחידות – מתכון של דורית אלישע האלופה!
לבלינצס-
- 6 ביצים
- 4 כפות גדושות קמח תפו”א
- 2 כפות שמן
- 1 כוס מים
- מלח פלפל
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מילוי-500 גר’ כבד עוף
- 2 בצלים
- חצי סלסילה פטריות טריות
- 50 גר’ צנוברים קלויים
לטיגון-
- 2 כפות שמן
- 1 ביצה
- קורנפלקס כשר לפסח / פרורי מצה
לרוטב-
- כף שמן
- 1 בצל קצוץ
- חצי סלסילה פטריות
- שן שום כתוש
- 1 כוס מים
- חצי כפית קמח תפו”א
- חצי כפית רוטב פטריות
- מלח פלפל
אופן ההכנה
להכנת הבלינצס-.
- לערבב היטב ביצים,קמח תפו”א,שמן מים מלח פלפל.
- פטרוזיליה קצוצה.
- במחבת טפלון 22-24.
- למרוח עם נייר סופג שמן בחום בינוני גבוה עם מצקת, לטגן כל צד 20 שניות. (לערבב טוב לפני כל טיגון הקמח שוקע).
- אין צורך להוסיף שמן ליתר הבלינצס-.
- להניח על מגבת מטבח ולכסות (ניתן לשמור 3 ימים במקרר לפני המילוי).
מילוי-
- לצלות על האש את הכבדים להורדת הדם.
- לטגן 2 בצלים קצוצים להוסיף חצי סלסילה פטריות טריות חתוכות ולהמשיך לטגן עד לבישול מלא של הכבדים לקרר.
- לקצוץ במגימיקס או עם סכין על קרש חיתוך. להוסיף את הצנוברים. ולמלא כל בלינצ’ס ב-2 כפות מהמילוי לסגור בצדדים .
- לטבול בביצה ובשבבי קורנפלקס מרוסקים.נלטגן לצבע זהוב.(אין צורך בשמן עמוק).
רוטב-
- לטגן בצל קצוץ. להוסיף שן שום כתושֿ ואת הפטריות החתוכות לעוד טיגון של 3 דקות.
- לערבב כוס מים עם חצי כפית קמח תפו”א וחצי כפית רוטב פטריות. קורט מלח ופלפל.
- להנמיך להבה עד שמתחיל להסמיך.