fbpx

בצל ממולא אורז ברוטב סילאן

Recipe by
40-50 דק
Prep: 40 דק' | Cook: 40 דק' | Servings: 8

מצרכים:

  • 8 בצלים לבנים גדולים
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1 כוס אורז בסמתי
  • עגבנייה קצוצה דק
  • 2-3 כפות סילאן
  • חצי לימון סחוט למיץ
  • 3 כפות שמן
  • מלח דק
  • סוכר
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. חורצים את הבצלים לאורכם עד לליבה (לא מסירים את השורש) ומבשלים בסיר עם מים על להבה נמוכה (לשמור על צורתו של הבצל) עד שהבצלים מתרככים מעט. זמן הבישול תלוי בגודל הבצלים – בערך 30-40 דקות.
  2. כאשר הבצלים התרככו מוצאים אותם הצידה ומניחים אותם להתקרר, לאחר מכן מפרידים את גלדי הבצל לפלחים בודדים.
  3. להכנת המלית, מערבבים את האורז עם העגבניה הקצוצה והפטרוזיליה ומתבלים בכף שמן זית, מלח וסוכר. פותחים את אחד הגלדים של הבצל ומניחים בפנים מעט מהמלית. מגלגלים את הבצל כך שהמלית תהיה במרכז ומהדקים.
  4. מטגנים את הבצלים בשמן זית בסיר רחב ושטוח עד שהם משחימים. מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, מכסים במים ומבשלים בערך שעתיים וחצי על להבה נמוכה, עד שהמלית והבצלים התרככו לחלוטין. טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט  מיץ לימון (לא חייבים להשתמש בכל הכמות).
  5. להגשה, מניחים את הבצלים הממולאים עם הרוטב בצלחת ומזלפים מעט שמן זית מעל.

בתיאבון!

ניתן להוסיף למלית גם בשר בקר/טלה טחון – לערבב 100 גרם מהבשר שרוצים עם תערובת האורז ולהכין באותה צורה כמו שמפורט במתכון.

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.