fbpx

גאלט גבינות ופטריות ב-9 שלבים

חלבי
Prep: בינוני |

גאלט גבינות ופטריות- בצק פאי מלוח במלית חלומית

מרכיבים לגאלט גבינות:

לבצק:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • כפיתמלח
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

המלית:

  • בצל גדול
  • שמן זית
  • כפית סילאן
  • כפית סוכר חום
  • פטריות חתוכות
  • טימין, מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 200 גרם גבינות
  • ביצה

אופן ההכנה:

  1. לבצק:בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ידנית) מערבבים עד לתערובת פירורית
  2. לאחר מכן מוסיפים מים בהדרגה- כף כל פעם, תוך כדי לישה עד שנהיה בצק אחיד (כ4 דקות).
  3. מכדררים ועוטפים בניילון נצמד, מצננים במקרר.
  4. למלית:מטגנים בצל אחד גדול חתוך לקוביות עם מעט שמן זית, כפית סילאן וכפית סוכר חום עד שמשחים מעט.
  5. מוסיפים פטריות חתוכות (סלסלה), טימין, מלח פלפל ואגוז מוסקט ומסירים מהאש.
  6. מגרדים 200 גרם גבינות : פרמז׳ן , מוצרלה ומנצ׳גו.
  7. מפרידים ביצה לחלבון ולחלמון.
  8. הרכבה: מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות את הבצק, מורחים במרכזו חלבון ביצה, מעט מתערובת הגבינות, מעל את מלית הפטריות ומעל את שאר הגבינות, מקפלים ומהדקים היטב (ראו בסרטון).
  9. אופים בתנור על חום של 180 מעלות כחצי שעה, ב10 דקות האחרונות מעבירים למצב גריל.

 

לעוד מתכונים באתר:

מאפה שמרים ב6 מרכיבים

עוגיות בוטנים לפסח ב-7 שלבים פשוטים

 

חפשו אותנו ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלנו

לפייסבוק שלנו

 

 

למתכון של רותם שיטרית האלופה 🤩

בתאבון 🤍

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.