גראטן תפוחי אדמה ובטטה
מרכיבים לגראטן תפוחי אדמה ובטטה:
- תפוח אדמה ובטטות
- כוס חלב
- שמנת מתוקה
- שן שום
- מלח פלפל אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- תחתכו תפוחי אדמה ובטטה דק דק כזה. אל תשטפו אותם, אנחנו צריכים את העמילן.
- תעבירו לקערה ותוסיפו- כוס חלב, שמנת מתוקה שלמה, שן שום כתושה, כפית וחצי מלח, פלפל וקצת אגוז מוסקט (לא חובה).
- תערבבו הכל ביחד ותסדרו בתבנית עגולה – תפוא-בטטה-תפוא-בטטה וכך הלאה.
- תשפכו את כל הנוזלים שנשארו לתוך התבנית ותפזרו על זה גרנה פדנו בנדיבות. זה נותן המון טעם. אתם גם יכולים להקרים את הכל עם מוצרלה מגורדת.
- הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים. אם השכבה העליונה מקבלת צבע והתפוחי אדמה עדיין לא מוכנים, תכסו בנייר כסף. אחרי שעה+- זה מוכן. בתאבון 😍
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של דניאל עמית האלופה🤩
Category: