fbpx

דג טורקי – אגריסטדה

Recipe by
15
Prep: 10 | | Servings: 4 מנות

המתכון הזה עלול להיראות מעט מסובך להכנה, אבל הוא בעצם מאוד קל ופשוט דורש תשומת לב. מדובר באחת הרביכות הבסיסיות שיש במטבח.

טיפ: שתי הדרכים הטובות ביותר לדעת שהרוטב מוכן הן: כשהוא נראה סמיך, וכשמעבירים כף בתחתית הסיר – ניתן לראות שהרוטב נפרד מהתחתית.

המצרכים (ל-4 סועדים):
1 דג בורי שלם, פרוס לסטייקים בעובי של 3 ס”מ
4 כוסות מים
1 כף קמח לבן
2 ביצים
2 כפות מיץ מלימון טרי
1/2 כפית מלח

לקישוט:
מעט שמיר קצוץ
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים בסיר, ומוסיפים פנימה מלח וכף אחת של מיץ לימון. כשהמים רותחים, מכניסים את הדג לסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש (כדי שהמים יתקררו מעט), ומעבירים את הדג לצלחת בעדינות.
טורפים קלות את הביצים בקערה, מוסיפים קמח, כף מיץ לימון וקורט מלח. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
מוזגים את המים מהסיר בכמויות קטנות, תוך כדי ערבוב, אל תוך הבלילה שבקערה. מעבירים את הבלילה לסיר, ומבשלים את הרוטב על אש נמוכה.
מערבבים את הרוטב לאורך כל זמן הבישול, ומוודאים שהוא לא נדבק לסיר או נשרף (במידה ונוצרו גושי בצק והרוטב לא במרקם חלק, ניתן לסנן אותו כשהוא עדיין רותח). מכניסים את הדג לתוך הסיר ומערבבים בעדינות.
מומלץ לקשט עם מעט שמיר קצוץ ופלפל שחור במועד ההגשה.

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.