fbpx

דונאטס בציפוי שוקולד מריר ושבבי שוקולד לבן

Recipe by
סגור לתגובות על דונאטס בציפוי שוקולד מריר ושבבי שוקולד לבן

מצרכים

לבצק:

640 גרם קמח שמרים / 10 גרם שמרים טריים + 640 גרם קמח לבן

3 ביצים גדולות

120 מ”ל מים

70 גרם סוכר

100 גרם חמאה מומסת

1 כפית שטוחה מלח

לטיגון:

שמן קנולה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

120 מ”ל שמנת מתוקה

שבבי שוקולד לבן

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

– במיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח שמרים, ביצים, מים, סוכר והחמאה ומעבדים 8 דקות לבצק אחיד וחלק, בדקה האחרונה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.

– מכניסים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 עד שעה במקום מוצל חמים עד שהבצק גודל ב-50%, לאחר מכן מעבירים שעה למקרר.

עיצוב הדונאטס:

– מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של כ-1 ס”מ וקורצים עיגולים או צורות לפי שיקולכם ומתוכן קורצים עוד עיגול קטן (כך נקבל את צורת הדונאטס).

– מעבירים את הטבעות לתבניות עם נייר אפייה, מכוסות במגבת לחה ומתפיחים עוד כ-45 דקות.

שלב הטיגון והציפוי:

– מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים 3-4 דונאטסים כל פעם במשך 2-3 דקות עד להזהבה ומניחים בקערה עם נייר סופג עד להתקררות.

– בינתיים מכינים את הציפוי (גנאש), מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים אותה מעל לשוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים.

– לוקחים את הדונאטס , טובלים בגנאש ומפזרים מעל שבבי שוקולד לבן.

אפשר להשתמש בכל ציפוי שרוצים.

בתאבון!