fbpx

חלת פסטו ב-10 דקות הכנה

פרווה
Prep: בינוני |

חלת פסטו 🍞

מצרכים לחלת פסטו:
לחלות:

  • קילו קמח לבן / כוסמין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • כף מלח דק
  • 2-2.5 כוסות מי ברז

לפסטו:

  • 1/2 כוס צנוברים/ אגוזי מלך
  • 1 ורבע כוסות דחוסות של עלי בזיליקים ללא הגבעול (רק העלה)
  •  3 שיני שום קלופות
  •  1/4 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת/ אפשר לוותר אם רוצים ממרח פרווה
  •  1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה – חלת פסטו:

נתחיל בהכנת הבצק-

  1. מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים וסוכר.
  2. מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
    מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור.
  3. לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה עד להכפלת הנפח.
    בינתיים נכין את הפסטו:
  4. למעבד המזון מוסיפים את כל מצרכי הרוטב, ללא שמן הזית, טוחנים למרקם כמעט חלק, כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
  5. תוך כדי טחינה, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית בקצב איטי ואחיד. מוכן!
  6. לאחר שהבצק תפח:מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקלים זהים- תלוי בכמה חלות רוצים ובאיזה גודל..
  7. מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט,
  8. מכסים במגבת/ניילון ל 1/4-1/2 שעה, עד שהכדורים תופחים מעט.
  9. בעזרת מערוך נרדד כל כדור ונמרח כף פסטו.
  10. נגלגל לרצועה ונניח בצד על משטח מקומח.
  11. קולעים חלות מהרצועות ומניחים אותן להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.
  12. כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.
  13. בעזרת מסננת קטנה, מקמחים את החלות בקמח.
  14. אופים בתנור כ 25-35 דקות, תלוי בתנור ובגודל החלות.

יוצאות חלות פשוט מטריפות!!

 

 

גלו טעמים נוספים באתר שלנו:

צ’יפס מושלם ב-2 שלבים פשוטים

עוגיות שוקולד מושלגות ב-7 שלבים

 

בקרו ברשתות החברתיות שלנו:

לאינסטגרם של מתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

למתכון של sap_kitchen_world האלופה

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.