חלת פסטו 🍞
מצרכים לחלת פסטו:
לחלות:
- קילו קמח לבן / כוסמין
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
- 1/3 כוס שמן קנולה
- כף מלח דק
- 2-2.5 כוסות מי ברז
לפסטו:
- 1/2 כוס צנוברים/ אגוזי מלך
- 1 ורבע כוסות דחוסות של עלי בזיליקים ללא הגבעול (רק העלה)
- 3 שיני שום קלופות
- 1/4 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת/ אפשר לוותר אם רוצים ממרח פרווה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה – חלת פסטו:
נתחיל בהכנת הבצק-
- מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים וסוכר.
- מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור. - לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה עד להכפלת הנפח.
בינתיים נכין את הפסטו: - למעבד המזון מוסיפים את כל מצרכי הרוטב, ללא שמן הזית, טוחנים למרקם כמעט חלק, כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
- תוך כדי טחינה, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית בקצב איטי ואחיד. מוכן!
- לאחר שהבצק תפח:מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקלים זהים- תלוי בכמה חלות רוצים ובאיזה גודל..
- מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט,
- מכסים במגבת/ניילון ל 1/4-1/2 שעה, עד שהכדורים תופחים מעט.
- בעזרת מערוך נרדד כל כדור ונמרח כף פסטו.
- נגלגל לרצועה ונניח בצד על משטח מקומח.
- קולעים חלות מהרצועות ומניחים אותן להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.
- כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.
- בעזרת מסננת קטנה, מקמחים את החלות בקמח.
- אופים בתנור כ 25-35 דקות, תלוי בתנור ובגודל החלות.
יוצאות חלות פשוט מטריפות!!
גלו טעמים נוספים באתר שלנו:
עוגיות שוקולד מושלגות ב-7 שלבים
בקרו ברשתות החברתיות שלנו:
למתכון של sap_kitchen_world האלופה
Category: