חצ’פורי טלה
מרכיבים לחצ’פורי:
- חצי קילו קמח מנופה
- ביצה 1
- כף שמנה של שמרים
- 250 מ״ל מים
- 2 כפות שמן
- כפית מלח
- טלה
- 5 עגבניות
- חבילת רסק
אופן ההכנה – חצ’פורי טלה:
- נערבב את הקמח עם השמרים , נוסיף אץ הביצים והשמן
- ואז את המים בהדרגה .. לאחר 2-3 דק את המלח ונמשיך ללוש עד שיווצר בצק נעים למגע .. אפשר להוסיף מעט מים/קמח לקבלת בצק נוח יותר ולתת לו לתפוחי על 40 מעלות בתנור בתוך כלי עטוף בניילון נצמד
- במחבת נטגן חתיכות טלה עם מעט שמן זית , לא לשרוף לתת חצי בישול , להוציא ולהכניס למחבת 5 עגבניות מקולפות חתוכות דק דק ..
- להוסיף להן פפריקה מתוקה חבילה 1 של רסק עגבניות , מלח פלפל , כף סוכר , כפית ראס אל חנות ואת הבשר טלה .. לתת להכל לספוג טעמים ביחד
- בינתיים הבצק יתפח לכם , משהו כמו 40 דק עד שעה
- נחלק את הבצק ל4 ומכל חתיכה נכין חצאפורי כמו בסרטון , לא להתבייש לקפל את הבצק שתיוותר מעניין חומה ..
- ניתן לו לנוח 20 דק בצורה שלו ואז נכניס לתנור ל10, דק נוציא נמלא בתערובת נשבור ביצה בפנים
- ניתן בישול מלא עד שהבצק מוכן ומקבל צבע טוב (אפשר להכניס את הביצים רק כמה דק לפני שמוכן בשביל שישארו עלומות מי שאוהב כמובן )
בתיאבון 😍 להגיש חם מהתנור
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של ron.food
Category: