אז קבלו מתכון לטירמיסו מושלם לערב החג🙌🏼
מרכיבים לטירמיסו:
לתערובת הקפה:
- 10 כפות נס קפה מגורען/נמס
- 5 כפות אבקת סוכר
- 2 כוסות חדפ מים רותחים
לקרם מסקרפונה:
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 150 גרם אבקת סוכר
- כפית מחית וניל איכותית (למי שאין אפשר תמצית וניל רגילה)
- 2 חבילות בישקוטים
אופן הכנה – טירמיסו:
- בקערה שמים את הקפה, אבקת הסוכר והמים הרותחים. לערבב עד להמסה ולהניח בצד.
(אפשר לעשות במיקסר- אני בחרתי לעשות עם מיקסר ידני) - בקערה שמים את גבינת המסקרפונה ומקציפים כדי לפתוח ולרכך את הגבינה, בהדרגה תוך כדי הקצפה מוסיפים את השמנת המתוקה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את מחית הוניל ומקציפים לאיחוד.
- מתחילים להרכיב את העוגה.
(אפשר לעשות בכל תבנית שיש לכם זה לא משנה איזה) - טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה. (התערובת לא צריכה להיות קרה זה בסדר שהיא חמימה)
- מסדרים בתחתית שכבה של בישקוטים בצפיפות ובלי רווחים. מניחים מעל חצי מקרם המסקרפונה, ומיישרים בעזרת כף/פלטה.
- ושוב חוזרים על אותו הדבר- עוד שכבה של בישקוטים ומעל את שאר הקרם.
- מעבירים לקירור ולפני ההגשה מפזרים קקאו מעל.
וזהו בתאבון😋
ועוד כמה דברים….
*אם בא לכם להשקיע יותר בנראות אפשר לעשות כמו שאני עשיתי, ברינג עגול/מרובע עם שקף ובמקום להכניס למקרר, להעביר למקפיא עד להתייצבות מלאה (לפחות 5 שעות) ולאחר מכן להוציא את השקף ולהעביר למקרר.
(אני עשיתי ברינג מרובע 18×18)
*לגבי הקפה- עניין של טעם.
אם אתם אוהבים פחות מריר ויותר מתוק אז תשימו פחות קפה/ יותר סוכר אפשר לשחק עם זה.
*מי שלא אוהב את המרירות של הקקאו יכול לשים במקום שוקולד מגורד.
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:
מתכון של galadut האלופה💓
Category: