fbpx

לזניה טעימה בטירוף של שלומית אהרון

Recipe by
סגור לתגובות על לזניה טעימה בטירוף של שלומית אהרון

חומרים

250 גרם דפי לזניה
600 גרם בשר טחון
1 בצל
5 שיני שום
שמן זית
1 עלי דפנה
בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
לרוטב עגבניות:
1 ק”ג עגבניות בשלות
3 שיני שום
בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר
1-2 כפות שמן זית
לרוטב בשמל:
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
1 ליטר חלב
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט אם רוצים

אופן ההכנה

קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן, בתוספת עלה דפנה, על אש נמוכה, עד שהבצל שקוף ורך.
מוסיפים בשר טחון, שיני שום קצוצות דק, עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל שחור ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משחים. מסלקים את עלה הדפנה ומצננים.
בסכין חדה מסלקים את עוקצי העגבניות וחותכים סימן איקס בבסיסן. חולטים 10 שניות במים רותחים ומקלפים מתחת למים קרים. חוצים לרוחב ומסלקים את הגרעינים.
קוצצים את העגבניות ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים שיני שום פרוסות דק, עלי בזיליקום, פלפל שחור גרוס, מעט סוכר ומעט מלח, ומבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, עד שרוב המים מתאדים והתערובת סמיכה למדי. מוסיפים שמן-זית.
מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה, וכשהיא חמה מאד, מוסיפים את הקמח ומבשלים כדקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומצננים.
מרתיחים את החלב בנפרד בתוספת מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקאט מגורר. כשהוא רותח, מוסיפים אותו לרביכת הקמח והחמאה הקרה, תוך כדי ערבוב ללא הפסקה, כדי למנוע היווצרות גושים.
מחזירים לאש ומבשלים כ 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש ושמים בצד.
משמנים בשמן-זית תבנית מלבנית בינונית. יוצקים מעט מרוטב הבשמל ומסדרים שכבה אחת של דפי לזניה. יוצקים כשליש מרוטב העגבניות, עליה עורכים שליש מתערובת הבשר, יוצקים בשמל ומפזרים מעט פרמזן. ממשיכים לסדר שכבות נוספות של דפי לזניה, רוטב עגבניות, בשר, בשמל ופרמזן ומסיימים בשכבת דפים ומעליה רוטב בשמל (סה”כ 4 שכבות של דפים).
אופים בתנור ב 180 מעלות במשך כ 30 דקות, עד שהלזניה שחומה. מגישים מיד.