מצרכים:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 1 כף (15 גרם) סוכר
- 1 וחצי כפית אבקת שום
- 1/4 כפית מלח
- 2 וחצי כפיות (10 גרם) אבקת אפיה
- 5 כפות (70 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס (200 גרם) חלב חמאה (חובצה) ניתן להשיג בכל סופר –> מי שלא מכיר, ניתן להכין תחליף: לוקחים 3/4 כוס חלב ומערבבים עם מיץ לימון טרי, מניחים בצד 5 דקות ומערבבים מעט.
למילוי:
- 140 גרם גבינת מוצרלה
אופן ההכנה:
- חממו תנו לחום 200 מעלות, הניחו בתבנית נייר אפיה
- בקערה ערבבו את הקמח, סוכר, מלח, אבקת האפיה ואבקת השום. הוסיפו את קוביות החמאה, בעזרת מזלג ערבבו הכל (שהחמאה לא תיהיה בגודל יותר מאפונה)
- שלבו את החמאה הקרה, ערבבו בעדינות. הכניסו למקרר כ-10 דקות
- בנתיים חתכו את המוצרלה ל-18 קוביות
- קמחו משטח ועשו מהבצק מלבן 30*40 סנטימטר בערך, חתכו אותו ל18 חתיכות.
- הניחו קוביית מוצרלה במרכז כל אחד מריבועי הבצק, סגרו על הגבינה עם הבצק ובדקו היטב שהכל אטום היטב, צרו כדורים יפים והניחו בתבנית.
- אפו כ15-18 דקות עד לגוון חום-זהוב.
- בזמן שהכדורים בתנור, נכין את תערובת החמאה למריחה. המיסו את החמאה במחבת קטנה, הוסיפו שום, פטרוזיליה קצוצה, ומלח ובשלו כדקה 1. הסירו מהאש. הברישו מעל כל כדור את תערובת החמאה.
- הגישו חם!
בתאבון!!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“