חומרים:
- 3 חצילים גדולים
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
- שמן לטיגון עמוק
- 3 שיני שום
אופן ההכנה:
- פורסים את החצילים לרוחב לפרוסות של כס”מ אחד. ממליחים את הפרוסות ומשהים במסננת לשעה.
- קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות כמו החצילים ומבשלים כ – 15 דקות (הם לא צריכים להתרכך לגמרי).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים עד לקבלת גוון זהוב.
- מסדרים בתבנית משומנת פרוסות חצילים, מעליהן פרוסות תפו”א וחוזר חלילה. מערבבים רת העגבניות המרוסקות עם מעט מלח ופלפל ואורגנו ומפזרים למעלה.
- אם רוצים, ניתן לפזר מעט גבינת פרמזן או מוצרלה בתוספת מעט גבינה מלוחה. מפזרים מעל את שיני השום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה במשך 20 דקות.
בתאבון!