בוקר טוב ..מאפה כשל”פ שיכול להעשיר את שולחן החג ♥️
לקציצות :
- חצי קילו בשר טחון אדום או חזה עוף
- חבילה פטרוזיליה
- חצי חבילה כוסברה
- 1 בצל גדול קצוצים
- 1ביצה
- 3 כפות קמח מצה
- כפית מלח
- חצי כפית כורכוםחצי כפית בהרט וחצי כפית פלפל לבן .
לערבב הכל יחד ולטגן במעט שמן קציצות ( לא לשרוף כי הם עוברים תנור .( אפשרי את הקציצות להכניס לתנור מראש ) .
לירקות :
- לטגן לרצועות במעט שמן זית 1בצל ,1 פלפל גמבה מכל צבע ,1 גזר ,1 בטטה ,פטריות 3 על כרפס עד לריכוך להוסיף מלח ,מעט כורכום וכף פפריקה מתוקה .
- ללא מים הירקות מפרישים .להכניס את הקציצות ל5 דקות לתפיסת טעמים .ולהניח בצד .
לבצק :
- חבילה קמח להכנת מאפים כשר לפסח (שקית כחול לבן ) כוס וחצי קמח תפוחי אדמה ,1 ביצה , רבע כוס שמן ,חצי כפית מלח ,כפית סוכר וכוס מים מהברז .
- לעבד לבצק לחלק לשתיים לפתוח כדור בצק בגודל צלחת (לא דק מידי ) להניח על נייר אפיה ולאפות כ10 דקות .
- להוסיף מעל את התבשיל ולכסות בחצי השני ולהדק מסביב.למרוח חלמון ושומשום ולאפות על 180 מעלות עד להשחמת המאפה .
אפשרי כל תבשיל להכניס לבצק חשוב לסנן נוזלים ) בהצלחה ויום נפלא ♥️
קרדיט ל