fbpx

מוס שוקולד ולוטוס ב-7 שלבים קלים

חלבי
Prep: בינוני |

מוס שוקולד ולוטוס

מתכון של תומר אומנסקי🤩

מרכיבים למוס שוקולד:

  • 👨‍🍳בסיס בראוניז:👨‍🍳
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 130 גרם קמח
  • 👨‍🍳מוס שוקולד חלב:👨‍🍳
  • 10 גרם גלטין + 60 גרם מים
  • לוקחים 250 גרם שמנת מתוקה
  • 👨‍🍳ציפוי לוטוס:👨‍🍳
  • 3/4 צנצנת ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. לבסיס : להמיס את השוקולדים עם החמאה, להוסיף סוכר ולערבב.
    להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף יבשים ולקפל אותם פנימה.
    לאפות ברינג בקוטר 20 כ20 דקות בחום של 180 מעלות
  2. למוס: 10 גרם גלטין + 60 גרם מים – לערבב היטב ולהכניס למקרר לרבע שעה. להמיס במיקרו בפולסים של 10 שניות.
    לוקחים 250 גרם שמנת מתוקה – להרתיח היטב ולשפוך מעל 400 גרם שוקולד חלב.
    לערבב היטב ולהוסיף פנימה את מסת הגלטין המומסת.
  3. בקערת מיקסר להקציף 700 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט רך ולקפל אותה לתוך תערובת גאנש השוקולד שלנו.
  4. את המוס המוכן לשפוך מעל הבראוניז ולקרר להקפיא.
    ניתן להכניס בתוך המוס שברי עוגיות, שוקולדים וכו’.
  5. לציפוי: 3/4 צנצנת ממרח לוטוס נחמם מעט את הציפוי במיקרוגל ונעביר לשקית זילוף. נזלף את הציפוי על עוגה קפואה עד לקבלת טפטופים דקים ויפים.
  6. נניח שלושה עיגולי מוס שהקפאנו מראש ונזקק גם אותם, נניח את גביע הגלידה מעל הכדור עוד בטרם שהציפוי התייצב.
  7. העוגה מתאימה לקוטר 20 גבוהה או 22 קלאסי.
    אמאללהואבאללה
    על הצילום @soofgi הבונבון❤️

 

עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.