fbpx

מוס שוקולד – קל להכנה

Recipe by
סגור לתגובות על מוס שוקולד – קל להכנה
20+-
| Servings: 7-8

מצרכים:

  • שוקולד מריר – 2 אריזות (200 גרם)
  • 2 ביצים מופרדות.
  • שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ”ל).
  • ברנדי – כף (10 מ”ל), או כל ליקר אחר. מי שלא אוהב אפשר גם בלי.

אופן הכנה:

  1. להמיס את השוקולד המריר בבן-מארי (לא במיקרוגל).
  2. להפריד בין החלמונים להחלבונים. להקציף את החלבונים לקצף אחיד.
  3. להקציף את השמנת לקצף אחיד.
  4. לאחר שהשוקולד נמס היטב והפך לעיסה חלקה ללא גושים – לא לחכות שיתקרר (בגלל הביצים החיות שצריכות מעט אידוי) וישר להכניס את החלמונים ולערבב כל הזמן ידנית (לבחוש ללא הפסקה כדי שלא תיווצר חביתה).
  5. לכבות את האש ולהוסיף את החלבונים המוקצפים, לערבב היטב, להוסיף את הקצפת (השמנת המוקצפת), לבסוף להוסיף את הברנדי ולערבב עד שהעיסה הופכת להיות אחידה (הערבוב צריך להיות עדין ולא גס).
  6. למזוג לכוסות, לכסות בניילון נצמד או מכסה ולהכניס למקרר למשך לילה שלם. הרי לכם מוס שוקולד מריר פשוט שכולם יאהבו.
  7. בתיאבון (: