fbpx

מיני פיתות ממולאות בשר ב-8 שלבים

בשרי
Prep: בינוני |

מיני פיתות ממולאות בשר

מרכיבים למיני פיתות ממולאות בשר:

לבצק:

  • 600 גרם קמח לחם
  • כפית מחוקה מלח
  • 360 מל מים רותחים!

לבשר:

  • 500 גרם בשר טחון מעורבב עם שומן כלשהו (כבש, טלה, אסאדו)
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל חריף קצוץ
  • כף אריסה
  • חצי כפית כמון, מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית
  • לקישוט, שומשום

אופן ההכנה – מיני פיתות ממולאות בשר:

  1. בקערה מניחים את הקמח והמלח ומערבבים. יוצרים גומחה קטנה ומוזגים את המים הרותחים לתוכה. בעזרת כף מערבבים קלות. ממשיכים עם הידיים.. לישה ארוכה וטובה של 10 דקות!! עד שהבצק נהיה חלק ונעים למגע. יוצרים כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת.
  2. מניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
  3. מכינים את המילוי..
  4. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מאדים כדקה ללא שמן. מוסיפים שמן זית ומטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את השום והפלפל החריף תוך כדי ערבוב. שימו לב, עובדים על להבה גבוהה! מוסיפים את הבשר, מפוררים בעזרת מזלג ומטגנים עד שהבשר משנה צבע. מוסיפים אריסה ותבלינים מטגנים עוד כ 5 דקות. מצננים..
  5. מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. בזמן שעובדים עם חלק אחד מכסים במגבת את השני.
  6. חותכים חתיכות העובי של 2-2.5 סמ
  7. מרדדים כל חתיכה לעיגול בינוני. מקפידים לרדד העיקר בצדדים. מניחים כף מן המילוי במרכז העיגול וסוגרים היטב למעין שק. מסירים את העודף והופכים. ממשיכים כך עם כל השאר.. בעזרת מברשת מורחים מעט מים וטובלים בשומשום.
  8. מחממים היטב מחבת ומנמיכים מעט את הלהבה.מניחים את הפיתות. מקפידים להפוך כל כמה דקות. זה לוקח בערך 10-12 דקות

בהצלחה ובתאבון❤️

 

נסו עוד מתכונים באתר שלנו:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

מתכון של anat_elisha_kitchen

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.