fbpx

מעקודה – פשטידת ירק מרוקאית.

Recipe by
סגור לתגובות על מעקודה – פשטידת ירק מרוקאית.
40

סיר או תבנית בקוטר 26 ס”מ | 30 דק’ הכנה | 25 דק’ אפייה

3 תפוחי אדמה
3 גזרים
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
מיץ מ-1/2 לימון
8 ביצים טרופות
3 כפות שמן קנולה

 

אופן הכנה:

+ מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.
+ מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור.
+ אופים 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.