fbpx

מקלובה עוף – בטעם של פעם

Recipe by
סגור לתגובות על מקלובה עוף – בטעם של פעם

רכיבים:

  • שמן
  • חציל בינוני חתוך לרצועות של 1 ס”מ
  • מלח גס
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
  • 1 בטטה חתוכה לעיגולים בעובי של 1 ס”מ
  • 6 חלקי עוף
  • 2 כוסות אורז
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • 5 כוסות מים

אופן הכנה:

  1. במסננת מפזרים על החציל מלח גס למשך חצי שעה, אחר כך שוטפים במים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
    משרים את האורז בכלי עם מים למשך 20-30 דקות ומסננים.
  2. במחבת עם מעט שמן מטגנים את החציל משני הצדדים ומניחים במסננת
  3. באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומניחים בצלחת בצד.
  4. מטגנים את הבטטה עד שהיא מתרככת מעט ומניחים בצלחת בצד.
  5. בסיר עם מעט שמן מטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כשהוא משנה את צבעו מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד כ 20 דקות.

סידור המנה בסיר:

בוחרים סיר בינוני בקוטר שמתאים לצלחת הגשה, מכיוון שבסוף נרצה להפוך את תכולת הסיר על הצלחת.
משמנים את התחתית של הסיר עם מעט שמן ומתחילים לסדר בצורה שווה. שכבה של חצילים ומפזרים מעל מעט אורז. מסדרים שכבה של בצל ועליה שכבה של בטטה. מסדרים את חלקי העוף מעל שהחלק העליון של העוף כלפי מטה, מעל מפזרים את יתר האורז ומהדקים עם הידיים טוב טוב.
מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל וממלאים את הכוס במים. מנחים את הסיר על להבה גבוהה ואחרי 2-3 דקות שופכים את כוס המים עם התבלינים מעל לאט לאט ומוסיפים עוד 4 כוסות מים. חשוב לשים לב שהמים מכסים את האורז כשני סנטימטר מעל. במידת הצורך יש להוסיף מים.
מערבבים בעדינות רק את המים שמעל, שכל התבלינים יתערבבו. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומגבת מעל כ 30 דקות.
מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 10-15 דקות.
מסירים את המכסה של הסיר ומניחים מעל צלחת, בזהירות ובלי היסוס הופכים את הסיר. בעזרת כף מקישים על תחתית הסיר ההפוך כמה פעמים ולאט מרימים את הסיר. אז מתגלה לה מקלובה יפיפיה וטעימה.

בתאבון!