מרק כתום בתוספת קרוטונים
המרכיבים למרק כתום עם קרוטונים:
למרק:
- 3 גזרים קלופים
- 300 גר׳ דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 300 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 תפו׳א קטן קלוף וחתוך
- 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה
- 2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
- רבע צרור כוסברה קצוץ
- גבעול סלרי ( כולל העלים ) קצוץ
- כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
תיבול:
- 4-5 כפות שמן , מלח , פלפל, רבע כפית כורכום, אגוז מוסקט מגורד/ רבע כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מחממים ת השמן ומוסיפים בצל וירק קצוץ. מטגנים קלות עד השקפה ומוסיפים את כל הירקות והעדשים. מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד 1.5 ס׳מ מעל הירקות ! ( כ 2 ליטר ) מבשלים על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח במשך כ 40 דקות או עד לריכוך מלא של הירקות.
- טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק. מוסיפים מים במקרה והמרק סמיך מדי. טועמים, מתקנים תיבול ובתאבון👩🏼🍳
לקרוטונים:
- חלה יבשה שנשארה משבת או כל לחם שעבר זמנו. חותכים לקוביות, מתבלים בשמן זית, מלח, שום גבישי/2 שיניי שום טריות ועשבי תיבול יבשים ( אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה וכו׳.. מערבבים היטב ואופים בתנור שחומם מראש במשך כרבע שעה או עד הזהבה קלה. מצננים. ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה.
מתכונים שווים שאולי תרצו לנסות:
מרק שעועית מתכון שילדים אוהבים!
אנחנו גם ברשתות החברתיות:
📷https://bit.ly/3e2hrKb
מרק כתום וקרוטונים הום מייד/anat_elisha_kitchen
Category: