fbpx

מתכון טורטיות ממולאות בשר טחון

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון טורטיות ממולאות בשר טחון
בשרי
Prep: בינוני | | Servings: 12

מתכון – 12 טורטיות קנויות. טורטיות ממולאות בשר טחון פטריות טריות וצנוברי
מתכון מאת: דורית אלישע האלופה.

 

חומרים – מתכון טורטיות ממולאות בשר טחון

  • פטריות טריות חתוכות לקוביות
  • כף שמן זית
  • שן שום כתוש
  • פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 בצלים קצוצים
  • 500 גר בשר טחון
  • 50 גר צנוברים קוליים

לתיבול:

  • מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, כפית אבקת מרק עוף, 2 כפות רוטב סויה
    חצי צרור פטרוזיליה
  • כף קמח
  • כף מים
  • 1 ביצה
  • פרורי לחם

לרוטב:
פטריות טריות חתוכות
חצי שקית רוטב פטריות

 

 

למילוי:

  1. פטריות טריות חתוכות לקוביות, מוקפצות עם כף שמן זית ושן שום כתוש, להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ, להניח בצד.
  2. לטגן 2 בצלים קצוצים לשקיפות, להוסיף 500 גר בשר טחון ועם מזלג לפורר עד לשינוי הצבע של הבשר, להוסיף את הפטריות והפלפל החריף, 50 גר צנוברים קוליים, לתבל מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, כפית אבקת מרק עוף, 2 כפות רוטב סויה.
  3. לטגן 5 דקות לספיגת הטעמים. לקצוץ חצי צרור פטרוזיליה, להוסיף ולברר. למלא כל טורטיה ב-2 כפות גדושות מהתערובת לקפל בצדדים ולגלגל.
  4. בקערה קטנה לערבב כף קמח, כף מים, ולמרוח ביצה בקצה להדבקה. בצלחת לערבב פרורי לחם מוזהבים עם שומשום לטבול בביצה ובפרורים ולטגן בשמן לא עמוד לצבע זהוב. להניח על נייר סופג.

לרוטב:
פטריות טריות חתוכות וחצי שקית רוטב פטריות לבשל כמה דקות עד שמסמיך.