fbpx

מתכון לבקלאווה קלאסית ב7 שלבים שכיף לבצע

Recipe by
כשר
Prep: שעה | | Servings: 25 חתיכות

מי לא אוהב בקלאווה? העוגה הטורקית מפוצצת בסירופ מתוק וסוגים שונים של אגוזים שכולנו אוהבים לנשנש.

הפעם בגרסה ביתית שתשאיר לכם טעם של עוד!

 

מצרכים לבקלאווה:

  • מחמאה/חמאה
  • בצק פילו “שמרית”

למלית: (לטחון במעבד מזון הכל יחד)

  • 200 גרם שקדים לא קלויים
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 200 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
  • 1 כפית קינמון

לסירופ: (לבשל הכל ביחד על הגז במשך רבע שעה)

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מי ורדים (לא חובה)
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות לימון סחוט

אופן ההכנה – בקלאווה קלאסית:

  1. קודם נניח את התבנית על כל דפי הפילו וחותכים אותם לפי מידת התבנית.
  2. נבריש את התבנית במחמאה מומסת.
  3. כעת נניח בתבנית שכבה של 5 דפים, תוך כדי הברשת כל דף במחמאה, ונפזר מעל את תערובת המלית בצורה אחידה.
  4. אחרי זאת נניח מעל שכבה נוספת של 5 דפים ונפזר שוב פעם את התערובת בצורה אחידה. ולבסוך נניח מעל שכבת דפים אחרונה (5 דפים מוברשים).
  5. נחתוך עם סכין חד את צורות המעויינים (3 חיתוכים לאורך ואח”כ באלכסון).
  6. נשים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
  7. שנוציא את התבנית מהתנור נשפוך מיד את הסירופ.

 

 

מתכונים נוספים באתר שאולי יעניינו אתכם/ן:

כנאפה שוקולד ב-5 מרכיבים

פאד קפאו ב-30 דקות הכנה

 

אהבתם/ן את המתכון? נסו עוד מתכונים ברשתות החברתיות שלנו:

לאינסטגרם

לפייסבוק

 

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.