מי לא אוהב בקלאווה? העוגה הטורקית מפוצצת בסירופ מתוק וסוגים שונים של אגוזים שכולנו אוהבים לנשנש.
הפעם בגרסה ביתית שתשאיר לכם טעם של עוד!
מצרכים לבקלאווה:
- מחמאה/חמאה
- בצק פילו “שמרית”
למלית: (לטחון במעבד מזון הכל יחד)
- 200 גרם שקדים לא קלויים
- 200 גרם אגוזי מלך
- 200 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
- 1 כפית קינמון
לסירופ: (לבשל הכל ביחד על הגז במשך רבע שעה)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית מי ורדים (לא חובה)
- 4 כפות דבש
- 4 כפות לימון סחוט
אופן ההכנה – בקלאווה קלאסית:
- קודם נניח את התבנית על כל דפי הפילו וחותכים אותם לפי מידת התבנית.
- נבריש את התבנית במחמאה מומסת.
- כעת נניח בתבנית שכבה של 5 דפים, תוך כדי הברשת כל דף במחמאה, ונפזר מעל את תערובת המלית בצורה אחידה.
- אחרי זאת נניח מעל שכבה נוספת של 5 דפים ונפזר שוב פעם את התערובת בצורה אחידה. ולבסוך נניח מעל שכבת דפים אחרונה (5 דפים מוברשים).
- נחתוך עם סכין חד את צורות המעויינים (3 חיתוכים לאורך ואח”כ באלכסון).
- נשים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
- שנוציא את התבנית מהתנור נשפוך מיד את הסירופ.
מתכונים נוספים באתר שאולי יעניינו אתכם/ן:
אהבתם/ן את המתכון? נסו עוד מתכונים ברשתות החברתיות שלנו: