fbpx

מתכון לכנאפה ביתי

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון לכנאפה ביתי
חלבי
Prep: בינוני | | Servings: מגש

מתכון לכנאפה ביתי שכולם יטרפו!

מרכיבים

  • 400 גרם “שערות” קדאיף
  • 50 גרם חמאה או 35 מ”ל שמן זית
  • 150 גרם גבינת עיזים או כל גבינה שרוצים
  • 2 כפות אגוזי מלך

לסירופ

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • מקל קינמון
  • ענף נענע או לואיזה (אפשר – לא חובה!)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה, מפוררים את אטריות הקדאיף לחוטים ומערבבים עם החמאה המומסת (או שמן הזית)
  2. מרפדים את המחבת במחצית מהקדאיף
  3. מסדרים את הגבינה מעל השיערות קדאיף – בערך חצי סנטימטר
  4. מסדרים הפרוסות על הקדאיף בצורה אחידה, מפזרים מעל את האגוזים
  5. מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים היטב
  6. מניחים על להבת הגז ומטגנים עד הזהבה כ- 4 דקות
  7. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני
  8. מרתיחים את חומרי הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך
  9. יוצקים מעל הכנאפה