מתכון לכנאפה ביתי שכולם יטרפו!
מרכיבים
- 400 גרם “שערות” קדאיף
- 50 גרם חמאה או 35 מ”ל שמן זית
- 150 גרם גבינת עיזים או כל גבינה שרוצים
- 2 כפות אגוזי מלך
לסירופ
- כוס מים
- כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
- מקל קינמון
- ענף נענע או לואיזה (אפשר – לא חובה!)
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה, מפוררים את אטריות הקדאיף לחוטים ומערבבים עם החמאה המומסת (או שמן הזית)
- מרפדים את המחבת במחצית מהקדאיף
- מסדרים את הגבינה מעל השיערות קדאיף – בערך חצי סנטימטר
- מסדרים הפרוסות על הקדאיף בצורה אחידה, מפזרים מעל את האגוזים
- מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים היטב
- מניחים על להבת הגז ומטגנים עד הזהבה כ- 4 דקות
- הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני
- מרתיחים את חומרי הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך
- יוצקים מעל הכנאפה