fbpx

מתכון למיני סופגניות על מקל

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון למיני סופגניות על מקל
חלבי
Prep: בינוני | | Servings: 10-20

 

 

 

 

מיני סופגניות על מקל

 

רכיבים:

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב, מחומם עד – 43 מעלות (בערך 40 שניות במיקרו שלי – יכול להשתנות בין מיקרו למיקרו)
  • 2 ורבע כפיות של שמרים יבשים
  • 1/4 כוס חמאה ללא מלח, מרוכך בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • שיפודים / מקלות שנכניס לוך הסופגניות

לציפוי:

 

 

אופן ההכנה: מיני סופגניות

  1. מפזרים את השמרים וכפית אחת של סוכר על החלב החם, מעניקים לה סיבוב עדין ומניחים בצד.
  2. מוסיפים את הקמח, הסוכר והווניל לקערה של מערבל שעמד על המשטח, לאחר שהשמרים מוכנים, מוסיפים לתערובת הקמח יחד עם החמאה והביצים ולשים במהירות בינונית במשך כ-5 דקות או עד שהבצק מתאחד.
  3. לרדד את הבצק על משטח מוקמח עד בערך שיהיה בעובי של 1.2 סנטימטר, עושים צורת עיגול עם כוס או כל כלי שרוצים, (לשמור אותם כמה סנטימטרים זה מזה) מפזרים קמח מעל, מכסים במגבת מטבח ומניחים אותם במקום חמים כדי שיעלו כשעה בערך.
  4. מחממים שמן במחבת כבדה או סיר (ממלאים את המחבת רק בחצי הדרך במעלה השמן) עד 175 מעלות, מטגנים את הסופגניות עד להזהבה על שני הצדדים.
  5. מוציאים וממלאים במה שרוצים! אנחנו שמנו בפנים נוטלה.
  6. מחממים שמנת ואת השוקולד שבחרנו במיקרו בערך דקה, ומערבבים היטב עד שמקבלים תעורבת שוקולד אחידה ומגרה שחייב לטעום עם האצבע 🙂
  7. תוקעים בכל אחד מהמיני סופגניות שלנו שיפוד / מקל שיתפס טוב.
  8. מקשטים למעלה עם מה שרוצים – תוכלו להתסכל כאן במה שקישטנו – אנחנו הוספנו מעל גם כל מיני שוקולדים ושבבי שוקולד – אפשר להשתמש במה שרוצים הכל פה!

אוכלים חם! בתאבון!

 

תודה לאלמנדוס על מוצרי גלם הטובים ביותר!