fbpx

ניוקי בטטות ברוטב אגוזים

Recipe by
25
| Servings: 2

מצרכים:

  • 3 בטטות קלופות
  • 1.25 כוסות קמח
  • 150 גרם גבינת “גליל” מגוררת
  • 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
  • 1 כף חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה, ומתבלים בג’ינג’ר, מלח ופלפל. בוחשים היטב ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים.
  3. מוסיפים את היין, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם למחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות. שומרים בצד.
  4. מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית ממחית הבטטות כל פעם, ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. ברגע שהניוקי צפים, מוציאים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה. ממשיכים להכין ניוקי נוספים באותה צורה.
  5. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הניוקי. מגישים מייד.

בתאבון!

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.