fbpx

סלט גזר מהמטבח המרוקאי

Recipe by
סגור לתגובות על סלט גזר מהמטבח המרוקאי
15

מצרכים למתכון (6 מנות/יחידות, 176 גרם למנה\יחידה)
גזר – 8 » יחידות בינוניות ללא קליפה – סה”כ (928 גרם), קלופים וחתוכים לפרוסות עבות.
שום – 8 » שיניים, קלוף ופרוס.
מיץ לימון – יחידה (30 מ”ל)
שמן זית – 2 » כפות – סה”כ (20 מ”ל)
צ`ילי גרוס – קורט (1 גרם), 1/2 כפית.
כמון טחון – 1/2 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה
מלח – כפית שטוחה
כוסברה – 1/4 כוס-קצוץ – סה”כ (10 גרם), או פטרוזיליה.
6 מנות/יחידות.

אופן הכנת המתכון:

1. מבשלים את הגזרים במים עד ריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות), בערך 20-30 דקות ומסננים.
2. בסיר (אפשר באותו סיר לאחר שנשטף ויובש) על אש נמוכה מחממים שמן זית, ומוסיפים את השום ל- 3 דקות טיגון.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד כ- 2 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון + הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומערבבים.
4. מוסיפים את הגזרים המסוננים ומערבבים לעוד כ- 4 דקות.
5. הרי לכם סלט גזר מרוקאי אסלי – בתיאבון (:
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.