מצרכים
- 1 קילו פילה סלמון (חותכים 2-3 פילטים)
- 1 צרור אספרגוס
- 1 כף חמאה ממולחת
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום, טחון
- גרידה ומיץ של ½ לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות
- מחממים כף חמאה וכף שמן זית במחבת גדולה. עד שהמחבת חמה והחמאה נמסה לחלוטין. מוסיפים את הסלמון והאספרגוס, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ 3-4 דקות בצד אחד.
- תהפכו ומבשלים כ 3-4 דקות בצד השני. מוסיפים את גרידת שום ולימון. מבשלים את השום רק 1-2 דקות או עד שהוא מתחיל להזהיב. מכבים את האש וסוחטים חצי לימון לתוך המחבת.