לשכבת הוניל:
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור
- 1/4 כפית (2 גרם) מלח
- חלב 2 2/3 כוסות (640 מליליטר)
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפיות (10 גרם) תמצית וניל
לשכבת השוקולד:
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (40 גרם) אבקת קקאו
- 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור
- 1/4 כפית (2 גרם) מלח
- חלב 2 2/3 כוסות (640ml)
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית מערבבים יחד סוכר, קורנפלור ומלח, מוסיפים את אבקת הקקאו. בקערה אחרת לערבב ביצה ו2/3 כוס (160 מלילטר) חלב ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב על תערובת הקורנפלור ומקציפים לפזר היטב. מניחים בצד בזמן שאתם מחממים את שאר החלב.
- במחבת בינונית להביא את שאר החלב (2 כוסות) לרתיחה.
- מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלמונים על החלב החם ומערבבים כל הזמן. מניחים אותו על אש בינונית ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה, בערך -3 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה תמצית וניל. *אם תרצו רק במידת הצורך אתם יכולים לסנן את התערובת כדי להיות בטוחים שלא יווצרו גושים.
- חזור לשלב 2 עם פודינג השוקולד במקרה שאתה עושה את שניהם.
- יוצקים את הפודינג לשש צלחות הגשה, עוטפים בנייר נצמד ומקררים לפחות שעות 2 או 3 או מגישים חם. אפשר להגיש עם אגוזים או שוקולד מגורר או פירות טריים.
בתאבון ! 🙂