fbpx

ספיישל שבועות – קינוח כוסות קל וטעים !! כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על ספיישל שבועות – קינוח כוסות קל וטעים !! כולל סרטון
Prep: 40 דק' | | Servings: 6

 

לשכבת הוניל:

  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור
  • 1/4 כפית (2 גרם) מלח
  • חלב 2 2/3 כוסות (640 מליליטר)
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפיות (10 גרם) תמצית וניל

לשכבת השוקולד:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (40 גרם) אבקת קקאו
  • 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור
  • 1/4 כפית (2 גרם) מלח
  • חלב 2 2/3 כוסות (640ml)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים יחד סוכר, קורנפלור ומלח, מוסיפים את אבקת הקקאו. בקערה אחרת לערבב ביצה ו2/3 כוס (160 מלילטר) חלב ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב על תערובת הקורנפלור ומקציפים לפזר היטב. מניחים בצד בזמן שאתם מחממים את שאר החלב.
  2.  במחבת בינונית להביא את שאר החלב (2 כוסות) לרתיחה.
  3.  מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלמונים על החלב החם ומערבבים כל הזמן. מניחים אותו על אש בינונית ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה, בערך -3 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה תמצית וניל. *אם תרצו רק במידת הצורך אתם יכולים לסנן את התערובת כדי להיות בטוחים שלא יווצרו גושים.
  4. חזור לשלב 2 עם פודינג השוקולד במקרה שאתה עושה את שניהם.
  5. יוצקים את הפודינג לשש צלחות הגשה, עוטפים בנייר נצמד ומקררים לפחות שעות 2 או 3 או מגישים חם. אפשר להגיש עם אגוזים או שוקולד מגורר או פירות טריים.

 

בתאבון ! 🙂