fbpx

עוגה כושית בטעם של פעם

Recipe by
סגור לתגובות על עוגה כושית בטעם של פעם
35
| Servings: 15-20

 

מרכיבים:

  • תבנית תנור גדולה 40X35

לעוגה

  • 1 כוס אבקת קקאו (אפשר גם קצת יותר)
  • 4 כוסות קמח רגיל
  •  1 וחצי שקיות אבקת אפיה
  •  2 וחצי כוסות סוכר
  • 5 ביצים טרופות רגילות
  •  1 ורבע כוסות שמן קנול
  •  2 וחצי כוסות מים פושרים

לציפוי

  • מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

אופן ההכנה:

צריכים מיקסר? מבצע מיוחד לגולשי מתכונים ישראל – 10% הנחה לקניית מוצרי חשמל למטבח בהזנת קוד קופון: KHAY5 

  1.  מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. משמנים את התבנית עם מעט שמן שלא תידבק, יוצקים את הבלילה לתוכה ואופים בערך 35 דקות עד שקיסם שנכנס מרכז העוגה יוצא יבש.
  4. להכנת הציפוי: מרתיחים בסיר שמנת מתוקה ויוצקים על קוביות השוקולד מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה. יוצקים רוטב חם על עוגה חמה. כדאי לעשות חורים בעוגה כדי שהרוטב ייספג היטב בכולה.