מרכיבים:
- תבנית תנור גדולה 40X35
לעוגה
- 1 כוס אבקת קקאו (אפשר גם קצת יותר)
- 4 כוסות קמח רגיל
- 1 וחצי שקיות אבקת אפיה
- 2 וחצי כוסות סוכר
- 5 ביצים טרופות רגילות
- 1 ורבע כוסות שמן קנול
- 2 וחצי כוסות מים פושרים
לציפוי
- מיכל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים את התבנית עם מעט שמן שלא תידבק, יוצקים את הבלילה לתוכה ואופים בערך 35 דקות עד שקיסם שנכנס מרכז העוגה יוצא יבש.
- להכנת הציפוי: מרתיחים בסיר שמנת מתוקה ויוצקים על קוביות השוקולד מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה. יוצקים רוטב חם על עוגה חמה. כדאי לעשות חורים בעוגה כדי שהרוטב ייספג היטב בכולה.