עוגיות אוראו והרשיז
כמות – 15 עוגיות גדולות
כוס מדידה – חד״פ של שתייה קרה
•מצרכים :
- 100 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר דמררה (אי אפשר לוותר או להחליף את סוג הסוכר)
- 3/4 כוס סוכר לבן
- ביצה
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- רבע כפית מלח
- חצי כפית סודה לשתייה
- 6 עוגיות אוראו טחונות
- מטבעות שוקולד לבן (קליבו/לובקה)
- 3 חבילות הרשיז
•אופן ההכנה : עוגיות אוראו והרשיז
הכנת הפרלינים –
- ממיסים שוקולד לבן+הרשיז (לא יכולה להגיד לכם את הכמות המדוייקת לשוקולד הלבן כי זה תלוי באיזה תבנית אתם משתמשים)
- ממלאים את תבנית הסיליקון ומכניסים למקפיא, לאחר שזה קפוא לגמרי מחלצים מהתבנית ומניחים בצד .
למי שאין תבנית סיליקון אפשר לחכות שהשוקולד קצת יתייצב ואז לזלף על נייר אפייה עיגולים ולהקפיא או להשתמש בקוביות שוקולד אך פחות ממליצה .
*להכנת הבצק- - בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה+סוכרים עד למרקם אחיד, מוסיפים את הביצה ולאחר שהיא נטמעת מוסיפים את הקמח+מלח+סודה לשתייה+אוראו ומערבלים עד למרקם אחיד, מוסיפים מטבעות שוקולד לבן/חלב (לא חובה אך משדרג – הכמות לשקולכם) .
- מכניסים את הבצק ל-10 דקות למקפיא בשביל שיהיה נוח לעבוד איתו.
*שלב ההרכבה- - שוקלים 25 גרם מהבצק ומנחים עליו את פרלין השוקולד שהכנו ולאחר מכן מוסיפים עוד 15 גרם מעל ומגלגלים לכדור (אפשר לראות בסרטון).
- אני הנחתי במגש 5 עוגיות בשביל שלא יתחברו , מכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 180 מעלות ל-9 דקות בדיוק!
- לאחר מתקרר היא הופכת להיות קשה.*אני בחרתי שלא לאפות את הכל, יצרתי כדורים והקפאתי חלק ואז כשארצה פשוט אוציא מהמקפיא ואכניס לתנור, כך יהיה אפשר לאכול את העוגייה חמה כשכל השוקולד נמס בדיוק כמו באמסטרדם 💁🏼♀️ 🤍
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של עדן רווח האלופה🤩
Category: