עוגת גבינה אפויה שתעשה ריח מושלם בכל הבית
הבצק לפירורים:
250 ג` קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
230 ג` חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלמון
1000 ג` אבקת סוכר (שקית)
מצרכים:
- גבינת שמנת פילדלפיה 250 גרם
- 200 מ”ל חלב
- חמאה 50 גרם
- קמח עוגה 60 גרם
- קורנפלור 20 גרם
- סוכר 120 גרם
- 6 ביצים, חלמונים ולבנים מופרדים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק.
2. לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4, לשטח את הבצק בשתי תבניות משומנות, לאפות בסביבות 13 – 15 דקות, לצנן.
- הכינו תנור
– מחממים תנור ל 160 מעלות - שמים תבנית עם חצי גובה מים (ניצור אמבטיה שעליה תשב התבנית עם העוגה)
- תערובת גבינות
– על אש קטנה הרתיחו את החלב לטמפרטורה חמה
– הוסיפו את הגבינה והחמאה ומקציפים עד שהתערובת חלקה - מקציפים תמצית וניל, חלמונים & סוכר 20 גרם עד שתערובת הופכת לאוורירית
- בלילת עוגה 4.
– מערבבים את תערובת הגבינות ותערובת החלמונים
– מנפים קמח ואת הקורנפלור
– לערבב היטב עד שאין גושים
– מניחים בצד - מרנג
– חלבונים מקציפים עד קצף
– להוסיף סוכר 100 גרם
– מקציפים את מרקם אוורירי - ערבוב העוגה
– להקציף את המרנג לתוך הבלילה בעדינות מקפלים לאט לאט. - אפייה
– מרפדים תבנית 22 סנטימטר - נשים מתחת פירורים
– יוצקים את בלילת העוגה בהדרגה כדי לשחרר בועות אוויר
– מניחים את התבנית ב”אמבטיה” שלנו. - אופים 1 שעות ו20 דקות ב 160 מעלות
- אחרי שמוכן משאירים את דלת התנור כבוי ופתוחה כדי שיצא החום והעוגה תתייצב ממש..
- לפזר פירורים למעלה.
מגישים צונן 🙂