fbpx

עוגת גבינה אפוייה ניו-יורק בסגנון טיפה שונה עם פירות יער

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת גבינה אפוייה ניו-יורק בסגנון טיפה שונה עם פירות יער
חלבי
Prep: ארוך | | Servings: עוגה

מתכון של אלון שאול האלוף!

 

לתחתית:

  • ½1 כוסות (פחות כף) קמח
  • 110 גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
  • 5 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 3 כפות קקאו
  • 1 ביצה

למלית הגבינה:

  • 1קג (כן קילו!) גבינת שמנת 30%
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • גביע קטן של שמנת חמוצה
  • רבע כוס קמח
  • 2 כפות קונפלור

לסירופ פירות יער:

  • פירות יער קפואים לפי בחירתכם
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כוס מים
  • כף מיץ לימון
  • – אפשר להוסיף כף ג׳לטין להפוך את הסירופ לכמעט ג׳לי.

אופן ההכנה:

  1. מערבלים את הקמח והחמאה בקערת מערבל עם וו גיטרה במהירות אטית עד קבלת פירורים.
  2. מוסיפים את הסוכר, המלח והקקאו וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים את הביצה, מגבירים את המהירות ומעבדים רק עד שנוצר בצק (נזהרים מעיבוד יתר, הוא עלול לפגוע במרקם הבצק). מאחדים את הבצק בידיים, מרדדים את הבצק ומצמידים לדפנות תבנית העוגה ולתחתית ולאחר מכן מעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. בנתיים מכינים את המלית גבינה, מקציפים את הגבינת שמנת עם הסוכר כשתי דקות, מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם קצת קשה בלי גרגירי סוכר,
    מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה ולאחר מכן מוסיפים את הקמח והקונפלור .. התערובת קצת נוזלית וזה בסדר.
  5. שופכים את המלית לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך שעה ורבע (יכול להיות טיפה יותר) העוגה תהיה קפיצית ומאוד גבוהה!! אל תדאגו ואל תתבאסו היא תרד לגובה המקורי שלה..
  6. עוברים להכנת הסירופ:
    בסיר קטן בלהבה נמוכה ממיסים את הסוכר עם המים והלימון .. לאחר מכן מוסיפים את הפירות יער ומבשלים רק עד להתחממות.. לא לרתיחה ושלא יתרכחו הפירות!! מי שרוצה זה הזמן להוסיף גלטין ולערבב היטב .. שופכים על העוגה ומכניסים לקירור לכמה שעות..

הערות:
לאחר האפייה העוגה לא הכי יפה ולכן אפשר לחתוך לה את הקצבות ולעצב אותה לפי טעמכם..
ממליץ לעשות עם סכין חורים כך שהסירופ יחדור לעוגה ויתן צבע אדום יפיפה!!
ובתאבון