מצרכים:
- בסיס
- לוטוס – 3.5 חבילות 305 גרם
- חמאה -להמיס 100 גרם.
קרם הגבינה
- שמנת מתוקה 38% – 500 מ”ל
- אינסטנט פודינג בטעם וניל – קופסת קרטון 80 גרם
- שוקולד לבן – 2 אריזות – 200 גרם
- גבינה לבנה 9% – 500 גרם
- גבינת שמנת 25% שומן – 225 גרם
לציפוי
- ממרח עוגיות לוטוס קרמל – 3/4 צנצנת זכוכית כ300 גרם.
- לרסק עם היד בערך 5 עוגיות שנפזר למעלה בסוף.
הכנת הבסיס:
- במערבל מזון טוחנים את עוגיות הלוטוס עד מרקם פירורי גס.
- מוזגים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. משטחים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ ומכניסים למקפיא כ10-15 דקות עד שנכין את הקרם שלנו
הכנת הקרם:
מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג בטעם וניל עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מגרדים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עם הגבינות.
- שופכים את קערת הגבינות והשוקולד אל הקצפת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל הבסיס את הקרם.
- שומרים במקפיא למשך כ- 4-6 שעות.
הכנת הציפוי:
- מחממים את ממרח הלוטוס לכמה שניות במיקרוגל או בבן-מארי עד שהוא ניהיה נוזלי יותר.
- יוצקים מעל קרם הגבינה ומנדנדים את התבנית מצד אל צד על מנת שממרח הלוטוס יכסה את קרם הגבינה באופן אחיד.
- מכניסים למקפיא כ- 20 דקות ולאחר מכן שומרים במקרר
- מפוררים ביד את העוגיות לוטוס שלנו ומפזרים מעל ליופי 🙂
בתאבון!